Évösszegző

2023.01.01. 11:55

Átadták a Zalaegerszegért-díjakat; módosult a buszmenetrend; otthon nyomtatott pénzt a sármelléki férfi – a zaol.hu decemberi összesítője

zaol.hu

Birkner Zoltán urat, a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal elnöke, Magyar János, Lendva polgármestere, Vigh László, Hartmann Miklós, dr. Navracsics Tibor, Mátai Ferenc, Balaicz Zoltán, Németh László, dr. Sifter Rózsa főispán, Tóth László, Molnár János, Papp Dániel, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap, az MTVA vezérigazgatója. Elöl: dr. Buktáné dr. Hetesi Magdolna, Kozáry Ágnes, dr. Kopeczky Ildikó, Béres Katalin, Iványi Ildikó

Fotó: Pezzetta Umberto / Zalai Hírlap

A természetesség erejével hódít Pesti Viktória

A bájos és szerény zalaegerszegi lány tele van energiával: egyetemi tanulmányai mellett dolgozik, és gyakran modellmunkákkal színesíti napjait. A család zalaegerszegi otthonában találkoztunk Viktóriával és legnagyobb bizalmasával, támogatójával: édesanyjával, Szekér Annamáriával. A fiatalos anyuka mindenkinél jobban ismeri lányát, akivel nyílt, őszinte a kapcsolata, amire mindketten büszkék. További részletek ITT.

Szekér Annamária és Pesti Viktória. Anya és lánya egymás legfőbb bizalmasa
Forrás: Pezzetta Umberto / Zalai Hírlap

Módosult a menetrend több zalai buszjáraton december 11-től

A módosításokról ITT olvashat bővebben.

Megölte feleségét majd magával is végzett Csesztregen (frissítve)

Egy nő tett bejelentést a rendőrségre arról, hogy csesztregi otthonában holtan találta 73 éves édesanyját. A helyszínen megállapított elsődleges adatok alapján kiderült, hogy a nőt 71 éves férje az egyik szobában megfojtotta, majd a ház közelében saját magával is végzett. Részletek ITT.

Hét hónapot tölt a tengerjáró fedélzetén a zalaegerszegi táncos

A Costa Fortuna fedélzetén az európai út során szerzett élményeiről, új feladatáról és a következő időszak kihívásairól küldött tartalmas, képekkel illusztrált élménybeszámolót a zalaegerszegi táncos, Cser Alexandra. Bővebben ITT.

 

Otthoni nyomtatón készítette a papírpénzt egy sármelléki férfi

A 35 éves férfi pótkulccsal többször is bement szállásadója lakásába, ahonnét devizát lopott el egy borítékból. A papírpénz helyére nyomtatóval készített címleteket helyezett el a lebukása elkerülése érdekében. Az eset részleteiről ITT olvashat.

Forrás: Police.hu

Elismerés a város közösségétől, átadták a Zalaegerszegért díjakat (galéria)

A Zalaegerszegért díjban részesülteket Balaicz Zoltán köszöntötte a város Széchenyi téri dísztermében tartott ünnepségen. A rendezvény a zalai megyeszékhely első, 1247-es okleveles említése 775., valamint az 1732-es hivatalos megyeszékhellyé válás 290 éves jubileumának záróeseményét jelentette. Idén tíz díjat adtak át, a díjazottakról bővebben ITT olvashat.

Több millió forintot csalt ki szexpartnerétől

Az ügyben gyanúsított 19 éves nagykanizsai fiatalember 2022 júliusában ismerkedett meg a dél-zalai városban egy férfival, akitől az utcán kétezer forintot kért. A megszólított megsajnálta, adott pénzt, majd ezután a fiatalember többször megkereste őt ismét pénzt kérni. Nyár vége felé kapcsolatuk bensőségessé vált, szexuális együttlétüket követően a fiatalember 100 ezer forintot kért partnerétől, akinél néhány nap múlva újra felbukkant. Ezt követően kéthetente jelentkezett áldozatánál a fiatalember, és minden alkalommal fenyegetőzött, így érte el, hogy pénzt kapjon. További részletek ITT.

Halálos motorosbaleset történt Zalaegerszegen (videóval frissítve)

A helyszínen életét vesztette az a motorkerékpáros fiatal férfi, aki december 25-én délután két óra előtt nem sokkal két személygépkocsival ütközött össze a zalaegerszegi Hock János úton. Bővebben ITT.

Fotós: Pezzetta Umberto / Zalai Hírlap

Megszületett a Megváltó – Éjféli mise Gellénházán újszülöttel (videó, galéria)

Újszülött kisbabával a karján vonult be a december 24-ei éjféli misén Kovács József helyi plébános a gellénházi Szent István templomba. Az adventet lezáró, Karácsony ünnepének első szentmiséjén a híveknek rendhagyó módon, jelképesen mutatta be Jézus, azaz a Megváltó születését. Továbbiak ITT.

Fotós: Pezzetta Umberto / Zalai Hírlap

50 helyett 113-mal ment a sofőr Nagykanizsán, 130 ezres bírságot kapott

A Nagykanizsai Rendőrkapitányság munkatársai 2022. december 24-én 14 óra 11 perckor Nagykanizsán, a Petőfi Sándor utcában sebességellenőrzésük közben egy személyautót mértek be, ami a lakott területen belüli megengedett legnagyobb sebességet - 50 km/h - átlépve, 113 km/h-val közlekedett. Részletek ITT.

Forrás: Police.hu

A 2022-es év korábbi összefoglalói:

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában