Június végén startol a rendezvény

2024.04.29. 20:00

Örvényesvölgy Fesztivál: koncertek, irodalmi színpad és interaktív gyermekprogramok

Négy nemzetközi fellépővel és számos hazai előadóval jelentkezik az idei rendezvény június utolsó hétvégéjén Zalacsányban. Az Örvényesvölgy Fesztivál teljes programját hétfőn ismertette a helyszínen Badacsonyi Tamás fesztiváligazgató, aki hozzátette, az esti koncerteken kívül változatos interaktív kínálattal várják a családokat: lesz e-bike túra, régészeti játszóház, irodalmi kerekasztal-beszélgetés, bábszínház és gasztronómiai élményprogramok.

Mozsár Eszter

Badacsonyi Tamás, az Örvényesvölgy Fesztivál igazgatója a legújabb létesítményt, a közeli pálos romok régészeti lelőhelyének kőtárát mutatja.

Fotó: Mozsár Eszter

Négy külföldi sztárvendéggel erősít az Örvényesvölgy Fesztivál június 28-30. között, ők mindannyian itt lépnek fel elsőként Magyarországon.

Örvényesvölgy Fesztivál
Számos gyermekprogrammal készülnek az Örvényesvölgy Fesztiválon, köztük bábszínházzal
Fotó: Örvényesvölgy Fesztivál

Az Örvényesvölgy Fesztivál külföldi fellépői először Magyarországon

Igazi szenzációként világturnéja kellős közepén, telt házas koncertek között érkezik Matteo Bocelli (Andrea Bocelli fia), aki rendhagyó módon egy szimfonikus zenekarral együtt énekel.  Az olasz gitárvirtuóz, Giacomo Turra a funky-jazz világába repít. A rádiós listákat vezető Morris Madrone háromtagú zenekarával az USA-ból utazik Zalába, s várhatóan a soul énekes Steffen Morrison is lenyűgözi majd az igényes közönséget.

Programkavalkád egész nap, nem csak koncertek

A tavalyihoz képest most csupán egy hétvégére szorítkoznak, ám az nagyon intenzív lesz, mondta elöljáróban Badacsonyi Tamás, aki egyúttal arra kéri a látogatókat, hogy időben érkezzenek és ne csak az esti koncerteket élvezzék, hanem használják ki az egész napot, hétvégét, program ugyanis lesz rengeteg.

- Parkolni a helyszíntől jóval távolabb lehet, így időben induljanak el, elkerülve a bejáratnál a tömeget. Nincsenek helyjegyek, ám kialakítottunk egy VIP szektort - mondta a fesztiváligazgató. - A Balaton Bike365 Program és a Zala-Völgyi Nyitott Portáknak köszönhetően helyi termékkóstolóval egybekötött ingyenes e-bike túrákat indítunk, melyekre javasolt a regisztráció. Az egerszegi és keszthelyi múzeumokkal közösen régészeti játszóházat és fémkeresős kutatást szervezünk, s megtekinthető lesz legújabb létesítményünk, a pálos romok kőtára is. Ezen kívül többek között Nizsai Dániel és Pályi János bábszínházi előadásával, Kárász Eszter és az Eszterlánc zenekar gyermekkoncertjével kedveskedünk, Scherer Péter humoros történetekkel készül. A Szeretünk Zala egyesület ingyenes kincskereső túrákat indít.

„Örvényesvölgy különleges a fesztiválszezon szereplői közt. Saját birtokunkon, a zalai dombok gyönyörű környezetében, dámszarvasok között, meghitt hangulatban tartjuk a fesztivált, ahol a család minden tagja talál kellemes elfoglaltságot. Idén is jönnek világsztárok, de legalább ennyire fontos számunkra a hazai fellépők bemutatása, valamint az irodalmi, túra- és gyermekprogramok sokasága.” Badacsonyi Tamás

Az irodalom is teret kap

Az irodalmi programokat Király Erika újságíró és Karáth Anita költő, pedagógus szervezi. „Mint a pillangó, mely a tűzbe száll” címmel lesz Szendrey Júliáról kerekasztal-beszélgetés női szerzőkkel (Szirtes Edina Mókus, Gajdos Erika Tímea, Szlavicsek Judit, Gyimesi Emese), versfülke, Szili Péter és Berzevici Zoltán zenés irodalmi műsora. Vasárnap a megyei könyvtár online kiadványa, a Deák+Kert mutatkozik be.

A szombati elővételes jegyek vészesen fogynak. A háromnapos jegyekből limitált elérhetőséget biztosítanak, ezen kívül pénteki és vasárnapi napijegyek lesznek diák- és nyugdíjas kedvezménnyel is, tette hozzá Badacsonyi Tamás. A részletes program a fesztivál honlapján érhető el.

Badacsonyi Tamással készült podcast-beszélgetésünk ITT hallgatható vissza.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában