Évösszegző

2022.12.31. 11:45

Kétirányú lesz az egerszegi Kosztolányi utca; postabezárások Zalában; olaszos élet a Besenczi-családban – A zaol.hu novemberi összesítője

zaol.hu

Már az ünnepekre hangolódik a Besenczi-család: Nelli, Liána, Búlcsú, Hella, Zsongor és Árpád.

Forrás: Kincses Fotó

Halálos baleset Zalalövőnél – Teherautóval ütközött a személyautó

Egy személy elhunyt, három további pedig megsérült a 86-os út Zalalövőt elkerülő szakaszán történt közlekedési balesetben. A Zala folyó és a Zalaegerszeg-Hodos közötti vasútvonal feletti völgyhídtól északra egy személygépkocsi és egy teherautó ütközött. Részletek ITT.

Fotós: Wolf Ferenc / Vas Népe

Zalában 24 posta zár be

A Magyar Posta az energiatakarékosság érdekében november 12-től ideiglenesen 366 posta működését szünetelteti az ország 210 településén. Közleményükben azt írták: amelyik településen több szolgáltatóhely van, a fennmaradók megemelt kapacitással fognak működni, másutt mobilpostát biztosítanak. Több zalai önkormányzat sérelmezi, hogy egyeztetés nélkül döntöttek az ideiglenes bezárásokról. Bővebben ITT.

A kanizsai családi vállalkozás bővülni, fejlődni szeretne

Új, ezer négyzetméteres logisztikai raktárcsarnokkal bővült a Hosszú Eurotrans Kft. és a Kanizsa Szervíz Kft. Vár utcai telephelye. Az avatáson a partnercégek vezetői és a város elöljárói is megjelentek. A 28 éves múltra visszatekintő családi vállalkozás 2020 novemberében kezdte el kialakítani a jelenlegi raktárcsarnokot, amihez irodahelyiségek és szociális blokkok is társulnak. Az átadásról ITT olvashatnak.

Balogh László polgármester (balról), Hosszú László és Hosszúné Tesinszky Mária cégtulajdonosok és Cseresnyés Péter képviselő az avatáson
Forrás: Gergely Szilárd / Zalai Hírlap

Rengett a föld Dél-Zalában

Bár a világ híradásai főként a Salamon-szigeteket és Indonéziát sújtó tragikus földrengéssel foglalkoztak, ám jóval kisebb mértékben ugyan, de Zala megyében is megmozdult a föld november 22-én. Részletek ITT.

Az elmúlt évek legnagyobb csőtörése volt Kanizsán

Több ezer család maradt víz nélkül a keleti városrészben november 22-én délután. Mint kiderült: a Hevesi utcai ivóvíz főnyomóvezetéke hibásodott meg, amit cserélni kellett. A munkát azonban nehezítette a korai sötétedés, illetve a zuhogó eső. A Délzalai Víz- és Csatornamű Zrt. szakemberei késő éjszakáig dolgoztak a hiba elhárításán, így másnap délelőtt helyreállt a vízszolgáltatás. Bővebben ITT.

Szerda reggelre a törött csövet kicserélték a Vízmű szakemberei
Fotós: Szakony Attila / Zalai Hírlap

Megújul és kétirányú lesz a zalaegerszegi Kosztolányi utca (videó)

Két ütemben, a tervek szerint jövő év végéig teljesen megújul, háromsávosra bővül és kétirányúvá válik a Kosztolányi utca, hangzott el az ünnepélyes projektindítón, amellyel megkezdődött a város történetének eddigi legnagyobb értékű belterületi útfejlesztése. Az autók számának növekedésével párhuzamosan a 2000-es évek elején már az akkori önkormányzat tervbe vette, hogy legyen újra kétirányú a Kosztolányi utca, az ehhez szükséges forrás azonban ez idáig nem állt rendelkezésre. A részletekről ITT olvashat.

A napokban a Kosztolányi utca–Béke liget sarkán tartott projektindító sajtótájékoztatón a város vezetői és a kivitelező cégek képviselői a beruházás terveit tanulmányozzák. B-j: Böjte Sándor Zsolt önkormányzati képviselő, Gecse Péter alpolgármester, dr. Káldi Dávid önkormányzati képviselő, Vigh László országgyűlési képviselő, dr. Sifter Rózsa főispán, Balaicz Zoltán polgármester, Bali Zoltán alpolgármester, a Hydrocomp Kft. vezetői: Dormán László és Barabás Miklós, valamint Fuisz Ádám, az Inter-Tefu Kft. ügyvezetője
Fotós: Pezzetta Umberto

Halálos baleset történt Sümegcsehi és Döbröce között

Vízelvezető árokba hajtott, majd felborult egy személyautó Sümegcsehi és Döbröce között a 7333-as úton pénteken délelőtt tíz óra tájt, a gépkocsit vezető férfi kizuhant a járműből, ami ráborult. A műszaki mentésre a sümegi önkormányzati tűzoltók vonultak ki és emelték le a gépkocsit a sofőrről, aki a helyszínen az életét veszítette. Utasa könnyű sérüléseket szenvedett, a férfit a mentők elszállították kivizsgálásra. Továbbiak ITT.

Forrás: ZMRFK

Egy vidám, összetartó nagycsalád mindennapjai – Olaszos élet a Besenczi-családban (videó)

Dr. Besenczi Árpádra, a Jászai-díjas színész-rendezőre, a Hevesi Sándor Színház igazgatójára 49 éves korában talált rá a nagy szerelem, Nagy Kornélia 2014 áprilisa óta társa jóban és rosszban. Hat év alatt szinte szempillantás alatt váltak négygyermekes nagycsaláddá. Rövid, romantikus ismerkedés, gyors lánykérés és esküvő következett, aztán jöttek a gyerekek sorban, amolyan orgonasípok módjára. A sors fintora, hogy éppen egy budapesti vendégjátékon ismerkedtek meg. Bővebben ITT olvashat a Besenczi-családról.

Horváth Tamás edzővel a lányok, középen Liána, jobbra Hella. 
Fotós: Pezzetta Umberto / Zalai Hírlap

Újabb zalai szépség jutott országos szépségverseny döntőjébe

Sportos alakja, mosolya és pozitív kisugárzása miatt a 27 éves nagykanizsai Makai Felícia is bekerült a nemzeti szépségverseny, a La Burrata Mozzarella Miss Hungary 2022-es döntőjébe. Továbbiak ITT.

Forrás: ZH

Rendőrök vitték haza a négyéves gyermeket Zalaegerszegen

Zalaegerszegen, a Batthyány utcában magára maradt egy négyéves kisfiú. A gyermeket a nagypapája az óvodából vitte volna haza, azonban út közben rosszul lett, ezért a bejelentő mentőt hívott hozzá. Bővebben ITT.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában