Majális, prószafesztivál és gyereknap

2024.04.27. 13:30

Májusban három nagyszabású közösségi szórakoztató program lesz Zalaegerszegen

Újjáéled a hajdan népszerű alsóerdei majális, megrendezik a harmadik pünkösdi és prószafesztivált és a vizslaparki gyermeknapot. Májusban három szórakoztató rendezvény kínál kikapcsolódást Zalaegerszegen, melyekről a Keresztury VMK munkatársai és partnerszervezetei gondoskodnak. A részletekről pénteken tartottak sajtótájékoztatót a városházán.

Arany Horváth Zsuzsa

Balaicz Zoltán és Flaisz Gergő a sajtótájékoztatón

Fotó: Pezzetta Umberto

Balaicz Zoltán polgármester bevezetőjében jelezte, a Alsóerdei Sport- és Élményparkban 10 órakor kezdődő május elsejei retró majális igazodik a XXI. századi igényekhez egész napos, ingyenes  programjaival, melyek gyerekek számára szervezett futballbajnoksággal kezdődnek, 10 órától a színpadon a 100 Folk Celsius zenekar lép fel, kívánságműsorral települ ki az Egerszeg Rádió A’La Carte műsora, fellép az Albatrosz Tánc Sport Egyesület és a Motion Dance Center Zalaegerszeg, 16 órakor kezdődik Tompeti és Barátai produkciója, majd a Zegasztár tehetségei szerepelnek, 19 órakor pedig színpadra lép az Omega Testamentum. Minderről  Kelemen Attila szervező adott részletes tájékoztatást. 

Fotó: Pezzetta Umberto

A majálisi hangulatról vidámpark, így retró körhinta, büfé kisvasút és céllövölde gondoskodik. Flaisz Gergő, a Keresztury VMK igazgatója azt javasolja, hogy az élményparkot gyalog, vagy kerékpárral közelítsék meg ezen a napon, mert, bár alkalmilag bővítik a parkolási lehetőséget, ám az út mentén tilos autóval megállni. Az odavezető út is kínál attrakciót, hiszen 15 óráig Kutyajó majális kapcsolódik a nap rendezvényeihez. Erről Abai Erika, a Bogáncs Menhely vezetője szólt a tájékoztatón. 

Fotó: Pezzetta Umberto

A XVI. Családi Pünkösd és XXVIII. Göcseji Prószafesztivál a Gébárti Regionális Népi Kézműves Alkotóház szervezésében valósul meg május 20-án, hétfőn 13-20 óra között a Gébárti-tónál. A programról Nagy Johanna, a Keresztury VMK munkatársa számolt be, kiemelve, a kézművesek háza és a vendéglátó egységek, valamint a prószasütő versenyre nevezők gondoskodnak a népi hagyományok és a népi gasztronómia értékeinek bemutatásáról.  A rendezvény célja továbbá a pünkösdi hagyományok felelevenítése, bemutatása, élővé tétele. 

A Csoóri Sándor Alap által támogatott rendezvényen is ingyenes a részvétel. A krumpliprósza készítésekor a zsűri az új alapanyagok felhasználását is értékeli majd.  

Fotó: Pezzetta Umberto

A színpadi programok között a Kolompos Együttes, a Zalai Táncegyüttes műsorára számíthat a közönség, este hatkor Bódi László Cipő emlékkoncert hangzik fel a  Mohikán zenekar előadásában. A program esőnapja június 2. vasárnap.  

Fotó: Pezzetta Umberto

A május 26-án, vasárnap sorra kerülő vizslaparki gyereknapról Bednárikné Rátz Enikő igazgatóhelyettes ( Keresztury VMK) tájékoztatott.  A Vizslapark felújítása óta a város szívében fekvő fás-ligetes zöld területre várják egész napos programjaikra a családokat, kis- és nagy gyerekeket, akik több együttműködő szervezet jóvoltából klasszikus gyereknapi kavalkádon vehetnek részt, melynek kínálatában ugrálóvár, népi fajáték, kézműves játszóház, arcfestés, csillámtetoválás, hennafestés, lufihajtogatás, katonai akadálypálya, pónilovagoltatás, nyuszisimogató, babakuckó,  könyves mesesarok,  a Zalaegerszegi Pálóczi Horváth Ádám Alapfokú Művészeti Iskola interaktív hangszerbemutatója, sportvetélkedő szerepel.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában