Karácsony

2022.12.25. 15:00

Megszületett a Megváltó – Éjféli mise Gellénházán újszülöttel (videó, galéria)

Újszülött kisbabával a karján vonult be a december 24-ei éjféli misén Kovács József helyi plébános a gellénházi Szent István templomba.

Mozsár Eszter

Fotó: Pezzetta Umberto / Zalai Hírlap

 Az adventet lezáró, Karácsony ünnepének első szentmiséjén a híveknek rendhagyó módon, jelképesen mutatta be Jézus, azaz a Megváltó születését. A lelkipásztor először arról szólt, hogy az Úr Jézus ugyanolyan módon, kisgyermekként jött a világra, ahogy mi. Az Atyaisten az akarta, hogy az Istenfiú Szent családban nőjön fel.

József atya később prédikációjában arra utalt, hogy az ünnepek közeledtével az emberek szívében belső béke és öröm honol, kedvesebbek és türelmesebbek vagyunk egymással. Jézus születésének ünnepe összehozza a családokat, az elszármazottakat, ajándékkal lepjük meg egymást. Az Isteni gyermek nem széthúzást, hanem békeséget hoz a Földre. A plébános arra is rámutatott, hogyha meglátjuk, szívünkbe zárjuk a karácsonyi csodát, akkor megérthetjük a kereszténység legnagyobb ünnepének, a Húsvétnak a misztériumát.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában