Évösszegző - 2022

2022.12.28. 11:45

Vadpörkölt, Tankcsapda és Wellhello a zalaegerszegi téren, és Zala megye közepe. A zaol.hu augusztusi összegzője

Zaol

Pillanatkép a 2019-es fesztivál egyik koncertjéről. Idén már nem a Széchenyi, hanem a Kazinczy téren lesz a nagyszínpad

Forrás: Kvártélyház

Ötéves kisfiúra borult egy munkagép Zalaegerszegen, nem élte túl

Ötéves gyermek halt meg szerdán este Zalaegerszegen a Sport utcában, adta hírül augusztus 11-én a rendőrség. Információink szerint anyagrakodás közben negyed nyolc körül borult rá a targoncát kezelő férfi kisfiára a munkagép. A teljes cikk Itt olvasható.

Halálos baleset történt a zalacsányi tó közelében

Egy ember meghalt abban a balesetben, ami a 76-os főút 31. kilométerénél történt a zalacsányi tó közelében szerdán délután fél egy körül. A részleteket ITT láthatja.

Vadpörkölt, Tankcsapda és Wellhello a zalaegerszegi téren

A visszaszámlálás elindult: újra elmerülhetünk a jóleső fesztiválérzésben, pénteken ugyanis – két év kényszerű kihagyás után – ismét elstartol a népszerű Vadpörkölt és Borfesztivál – Zalai Teríték programsorozata, írtuk a fesztiválra hangolva. A teljes cikket ITT láthatja.

Ön tudja, hol van Zala megye közepe?

Zala megye rengeteg csodát rejt, gondoljunk csak a Zalai-dombságra, a termálfürdőkre, vagy a kirándulóhelyekre. A szépséget mindenki megtalálja ezekben, azt viszont nagyon kevesen tudják, hogy hol van a megye mértani közepe, amelyet egyébként emlékmű is jelöl. Ha szeretné tudni a megoldást, kattintson IDE.

Verekedés a focimeccs előtt Zalaegerszegen

A három évvel ezelőtti ZTE-Honvéd meccs előtt történt verekedés miatt 22 személy ellen emeltek vádat. A részletek ITT olvashatók.

Átrágták egy családi ház mennyezetét a lódarazsak Lovásziban

Átrágták egy családi ház mennyezetét, és a lakótérbe jutva az ott élők testi épségét veszélyeztették lódarazsak Lovásziban, az Ifjúság utcában. A teljes cikk ITT található.

Hatalmas tűz keletkezett Zalaegerszeg külterületén az állattartó telepen

Az állattartó telepen keletkezett tüzet nagy erőkkel fékezték meg a tűzoltók. A teljes cikket ITT találja.

Átverte a szupermarket biztonsági rendszerét a zalai férfi, videó is készült róla

Telerakott bevásárlókocsikkal sétált ki az üzletből a férfi, mintha a világ legtermészetesebb dolga lenne. Ha kíváncsi a részletekre, kattintson IDE.

Faragó Sándor avatta fel az új vadászokat. 
Fotós: Korosa Titanilla

A Sohollári-völgyben rendezték meg idén is a zalai vadászati évadnyitót

Vasárnap a Sohollári-völgyben rendezték meg a zalai vadászati évadnyitót a megyei Vadászkamara és Vadászszövetség szervezésében, Zalaegerszeg önkormányzata és a Zalaerdő Zrt. támogatásával. A program kapcsolódott a zalaegerszegi vadpörkölt- és borfesztiválhoz. A Hubertus szentmise után kitüntetéseket adtak át és vadászokat avattak. A teljes cikket ITT olvashatja.

Negyven év alatt sokat változott a zalaegerszegi Dísz tér

1982. március 15-én döntött a zalaegerszegi városi tanács a Dísz tér végleges kialakításáról, a beruházást május elseje után kezdte meg a zalaegerszegi KÉV. Fehér műkővel burkolták a mészköves részt, befelé sűrűsödő fekete kőből rakott csíkokkal. A teljes cikket ITT láthatja.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában