Retro hangulatban telt a munka ünnepe

2024.05.01. 20:00

Majális a zalaegerszegi Alsóerdőn - fotógaléria és videó

Mintegy tizenöt év után újra az ikonikus helyszínen, az Alsóerdőn idézhették fel a régi majálisok hangulatát mindazok, akik ellátogattak szerdán a sport- és élményparkba. Az önkormányzati rendezvény lebonyolítását a Keresztury VMK és egyéb társszervezetek, polgárőrök segítették.

Mozsár Eszter

A 100 Folk Celsius zenekar felidézte a régi időket a Retro Majálison Zalaegerszegen

Fotó: Mozsár Eszter

Vidáman indult a délelőtt az örökifjú 100 Folk Celsius együttesnek köszönhetően. A közönség nosztalgiázva dúdolta gyermekkora slágereit (BMX, a csodabringa, Paff, a bűvös sárkány vagy az Icipici mese). A zalaszentgróti Pál József és családja a koncertre jött, ám közben leragadtak a szebbnél szebben karbantartott veterán autóknál, így messzebbről hallgatták a dalokat.

A vidámparkban a kisvasút és ringlispíl vonzotta a legkisebbeket, a céllövöldét az idősebbek vették birtokba. A gokart pályán ugyancsak vegyes korosztály ült a játék járművekbe. A zalaháshágyi Kalamárné Német Júlia és férje, Kalamár Krisztián szívesen emlegették fel a régi zalaegerszegi majálisokat, ám a kalandparkban megrendezett mulatság is kedvükre való volt. Kisfiúk, az ötéves Zsombor önfeledten utazott a hullámvasúton.

Családok, barátok ideális találkahelye volt a Retro Majális Zalaegerszegen az Alsóerdei Sport- és Élményparkban.
Fotó: Mozsár Eszter

Az élménypark az ebédidő alatt sem néptelenedett el, a gasztronómiai élvezetekről büfés kocsik és kitelepült vendéglátók gondoskodtak. A lángos, a burger, a kürtös kalács és street food kínálaton kívül természetesen a jó öreg virsli-mustár-kenyér és sör, Márka üdítő kombót sem lehetett kihagyni.

A délelőtti a helyszínről jelentkezett az Egerszeg Rádió kívánságműsora, majd délután helyi csoportok léptek színpadra: az Albatrosz Tánc Sport Egyesület, a Motion Dance Canter táncosai, a Tompeti Show és a Zegasztár tehetséges fiataljai. A napot az Omega Testamentum, az egykori legendás zenekar Debreczeni Ferenc Ciki dobos által újjáélesztett együttes koncertje zárta. A majálison lehetőség volt véradásra és sportolásra is, streetball és foci bajnokság zajlott a sportpályán.

Flaisz Gergő, a Keresztury VMK igazgatója késő délután érdeklődésünkre elmondta: a hiánypótló rendezvény iránt hatalmas volt az érdeklődés, több ezren érkeztek. A délelőtt és a kora délután inkább a családoknak szólt, az esti koncert az idősebb korosztálynak élmény. Sokan gyalog vagy biciklivel, rollerrel közlekedtek, az autósok teljesen feltöltötték az ideiglenes parkolókat, a koordinálásban húsz polgárőr és biztonsági szolgálatok szakemberei segítettek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában