Évösszegző

2022.12.22. 11:45

Fának hajtott kisteherautó, szarvasrudli-videó, vadászgépek Nagykanizsa felett - a zaol.hu februári összesítője

Évösszegző sorozatunk második fejezetéhez érkeztünk. Mutatjuk a február legolvasottabb híreit.

Zaol.hu

Forrás: Lejer Tamás

Mi okoz daganatos megbetegedést? Beszélgetés dr. Máhr Károllyal, a zalaegerszegi kórház osztályvezető főorvosával

A gyógyítóhivatás gyakorlói a napokban a rákellenes világnap kapcsán irányították a figyelmet a rákbetegségekre és azok kezelésére. A rák­ellenes világnapot február 4-én tartják, ezt a 2000-ben Párizsban aznap rendezett első rákellenes világkongresszuson elfogadott charta tartalmazza. A betegség kezelésének újdonságairól, valamint a megelőzést szolgáló szűrések fontosságáról beszélgettünk dr. Máhr Károly főorvossal, a Zala Megyei Szent Rafael Kórház onkológiai osztályának vezetőjével. A cikk IDE KATTINTVA olvasható. 

Fának hajtott egy kisteherautó Pacsánál, a sofőr életét vesztette

Lesodródott az útról, árokba hajtott, majd fának ütközött egy kisteherautó a 7527-es út 22. kilométerénél Pacsa közelében, a Felsőrajk felé vezető úton csütörtökön délelőtt háromnegyed tizenegy tájt. Részletek ITT. 

Elszabadult és személyautóval ütközött egy utánfutó a 7-es főúton

Elszabadult egy utánfutó február 15-én délután a 7-es számú főútvonalon, az eszteregnyei elágazó közelében, és összeütközött egy személyautóval. Az esetről ITT írtunk.  

Egy történet Zalaegerszegről, amely visszaadja az emberiségbe vetett hited

Biztosra veszem, hogy gyakran történnek hasonlók, csak talán a negatívumok mellett nem kapnak elég figyelmet. A cikket IDE KATTINTVA olvashatják. 

Az orosz hadsereg blokád alá vette Herszont, Zalaegerszeg egyik testvérvárosát

Az orosz csapatok behatoltak Harkivba, Ukrajna második legnagyobb népességű városába vasárnap reggel - közölték helybeli források. ITT olvasható a teljes cikk. 

Újabb hatalmas szarvasrudlit rögzítettek a zalai határszélen (videó)

A zalai Muraszemenye horvát oldalán, Damása település közelében egy erdős úton videózták le a szarvasrudlit. A videót IDE KATTINTVA tekinthetik meg. 

Emberi lábszárcsontot is találtak - Murakeresztúron és környezetében több történelmi érdekességet rejthet a föld

Az egykori bencés apátság nyomai után kutattak a minap a szakemberek a település vezetőivel, eközben egy másik fontos objektum is látókörbe került. A teljes cikk ITT olvasható. 

Egy emberi lábszárcsontot is találtak Forrás: Dr. Száraz Csilla

Vadászgépeket tankoltak Nagykanizsa felett, olvasóink rögzítették (videó)

Nagykanizsai olvasóinknak péntek délután különleges élményben lehetett részük, hiszen az égre tekintve megfigyelhették, miképp tankolnak a vadászgépek a levegőben. A videó ITT megtekinthető. 

Suzuki tetejére ugrott a szarvasbika: egy zalakarosi nő megsérült, az állat elszaladt

A 7-es számú főúton közlekedett február 3-án  8 óra 30 perc körül egy 41 éves zalakarosi férfi személygépkocsival Zalasárszeg irányából Nagyrécse felé. A 200-as kilométerszelvénynél egy szarvasbika ugrott a járműve elé, majd a személygépkocsi tetejére ugrott, és elszaladt. A balesetben a jobb első ülésen helyet foglaló 53 éves zalakarosi nő megsérült - tájékoztatott a police.hu. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!