Európai parlamenti választás

2024.04.29. 19:00

Konstruktív kapcsolatra törekednének Brüsszellel

Egy képviselőjük bejut az Európai Parlamentbe, ezt prognosztizálta Vona Gábor, a Második Reformkor Párt elnöke, aki Pekárné Farkas Emese alelnökkel hétfőn a zalaegerszegi Dísz téren gyűjtött támogató aláírásokat jelöltjeiknek.

Arany Gábor

Vona Gábor (középen) és Palkó Zsolt, a párt aktivistája Siklaky Dáviddal beszélget az aláírásgyűjtő standnál

Fotó: A szerző

Vona Gábor 2006 és 2018 között a Jobbik Magyarországért Mozgalom elnöke volt, majd a párt szereplése miatt lemondott pozíciójáról. A Második Reformkor Alapítványt 2019-ben hozta létre, és mint portálunknak megfogalmazta, a polgári vitakultúrát visszahozva, a fiatalok bevonásával kezdett fontos közéleti kérdésekkel foglalkozni. Tavaly szeptemberben pedig az alapítvány párttá alakult, és indul az európai parlamenti választáson, de az önkormányzatin nem. A párt közel háromszáz tagot számlál, többségük fiatal, és minden választókerületben vannak támogatóik, magukat centrumban álló politikai erőnek nevezi, de inkább a reformkori gondolkodás a jellemzőjük: azaz ügyek mentén kívánnak politizálni. Az első megmérettetésük június 9-én lesz, ezen az Adjuk vissza az országot a fiataloknak! címmel meghirdetett programjukkal kívánják megnyerni a választók támogatását, és legalább egy képviselőt bejuttatni az EP-be. Brüsszellel konstruktív kapcsolatra törekednének, nem mindent elfogadni, mint 2010 előtt, nem mindent megvétózni, mint 2010 után, hanem az ország érdekeit határozottan képviselő, partneri viszony kialakítása a cél, mondta. A fiatalok elvágyódnak innen, nem érzik otthonuknak az országot, fogalmazott Vona Gábor, hozzátéve, ezen sürgősen változtatni kell. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában