Elfogták

2022.12.17. 16:09

Több millió forintot csalt ki szexpartnerétől

Szexpartnerét zsarolta meg a fiatal férfi, letartóztatását pénteken rendelte el a nyomozási bíró.

Arany Gábor

A büntetőeljárás néhány részletéről dr. Pirger Csaba, a megyei főügyészség sajtószóvivője adott tájékoztatást. E szerint az ügyben gyanúsított 19 éves nagykanizsai fiatalember ez év júliusában ismerkedett meg a dél-zalai városban egy férfival, akitől az utcán kétezer forintot kért. A megszólított megsajnálta, adott pénzt, majd ezután a fiatalember többször megkereste őt ismét pénzt kérni. Nyár vége felé kapcsolatuk bensőségessé vált, szexuális együttlétüket követően a fiatalember 100 ezer forintot kért partnerétől, akinél néhány nap múlva újra felbukkant. Megint pénzt kért, majd amikor elutasításban volt része, azzal fenyegetőzött, hogy partnere családjának beszámol a kapcsolatukról. Ha pedig a rendőrséghez fordulna, akkor azt fogja mondani, hogy társa erőszakoskodott vele. Ezt követően kéthetente jelentkezett áldozatánál a fiatalember, és minden alkalommal fenyegetőzött, így ért el, hogy pénzt kapjon. Ha nem volt otthon elegendő pénz, akkor áldozatát elkísérte az automatához, és felvetetett vele különböző összegeket. Ősszel már elkérte áldozata bankkártyáját, és mivel ismerte a PIN-kódját, akadálytalanul használta, csak december elején adta vissza, de addigra már elköltötte a számlán volt négymillió forintot. December 14-én újra felbukkant áldozatánál a fiatalember, és mivel nem kapott pénzt, ismét fenyegetőzni kezdett. Ennek hatására megfélemlített férfi 1,2 millió forint banki hitelt vett fel és zömét átadta zsarolójának, aki azt ígérte, többet nem fogja keresni. Az áldozata ezt követően tett bejelentést a vele történtekről.

A kanizsai járási ügyészség a 19 éves férfi letartóztatását indítványozta, tekintettel arra, hogy munkahellyel, legális jövedelemforrása nem rendelkezik, megélhetését bűncselekmények elkövetésével biztosítja, így fennáll a bűnismétlés veszélye. Ezt támasztja alá az is, miszerint vagyon elleni bűncselekmények miatt több eljárás folyt, illetve folyik ellene. Mindezek túlmenően a bűncselekmény jellege alapján megalapozottan feltehető, hogy szabadlábon hagyása esetén a bizonyítást veszélyeztetné, a büntetőeljárásban érintett személyt megfélemlítene, befolyásolna.

Az egerszegi járásbíróság nyomozási bírója az ügyészi indítványt elfogadva pénteken elrendelt a fiatal férfi letartóztatását. A döntés nem jogerős, a gyanúsított és védője fellebbezett ellen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában