Vádemelés

2024.04.10. 08:13

Szakítás után betörőket küldött volt élettársa családjára a kanizsai férfi

Anyagi gondjai enyhítésére betörést szervezett a volt élettárs, de a trió tagjai lebuktak, az ügyükben indított büntetőeljárásban nemrég készült el a vádirat.

Arany Gábor

A betörő átkutatta a lakást, és közel 6 millió forintot vitt el

Fotó: Ügyészség

Ennek lényege szerint a bűncselekmény ötletgazdája, egy 47 éves, megélhetési gondokkal küzdő nagykanizsai férfi tudott róla, hogy volt élettársának édesanyja és párja otthon több millió forintot tart, ő pedig ezt meg akarta szerezni. Mivel a szakítás után a jó viszony megmaradt a családdal, meglátogatta őket, közben fényképeket készített a házról, a terep felderítése érdekében. A fotókat pedig elküldte 53 éves nagykanizsai barátjának, valamint annak 44 éves sármelléki ismerősének, hogy a házba való bejutásukat ezzel segítse. Ezt követően a sármelléki férfi  2021 augusztusában  megjelent a kiszemelt háznál, hogy gépkocsi javíttatását beszélje meg az autószereléssel foglalkozó házigazdával, de valódi célja az ingatlan feltérképezése volt. Nem sokkal később, 2021. szeptember 12-én, vasárnap a 47 éves kanizsai férfi odatelefonált volt élettársa családjához, hogy kipuhatolja, miszerint vasárnapi szokásuknak megfelelően aznap is kimennek-e a bolhapiacra. Miután megtudta, hogy nem lesznek otthon, telefonon értesítette a sármelléki férfit, aki a házhoz sietett, a bejárati ajtót beszakította, a lakást átkutatta, majd közel 6 millió forinttal távozott; a sikeres akció után pedig az 53 éves kanizsai férfi fuvarozta őt haza. Az ily módon megszerzett pénzből aztán a megbízó, a volt élettárs két személygépkocsit vásárolt.
A Nagykanizsai Járási Ügyészség a férfiakkal szemben lopás bűntette miatt emelt vádat, és letöltendő börtönbüntetés kiszabására tett indítványt, közölte a büntetőeljárásról tájékoztatva dr. Németh Eszter, a megyei főügyészség helyettes sajtószóvivője.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában