Hat országot képvisel a 72 fellépő

2024.06.14. 16:00

Nemzetközi tánc- és művészeti fesztivál

Távoli országok néptáncával, művészetével ismerkedhet a közönség azon a találkozón, amelynek megnyitóját pénteken a zalaegerszegi Keresztury VMK-ban tartották meg.

Arany Gábor

Vendégek és vendéglátók a Keresztury VMK előtt

Fotó: A szerző

Az International Dance and Arts Festival ötletgazdája, szervezője Háriné Molnár Ágnes, az Albatrosz Tánc Sport Egyesület vezetője érdeklődésünkre elmondta, hogy rendszeresen vesznek részt külföldi fesztiválokon, eljutottak a világ távoli tájaira is. Ezek légköre mély benyomást tett rájuk, hiszen ott mindenki egyenlő, megismerik és tisztelik egymás kultúráját. Kínában és Thaiföldön járva határozta el négy évvel ezelőtt, hogy hasonló rendezvényt hoz Zalaegerszegre, szeretné megosztani ezt a hangulatot, élményt azokkal, akiknek nincs módja ilyen programokat felkeresni. Sikerrel járt, az első alkalmon hat országot képvisel a 72 fellépő. A lengyel, thai, indiai, dél-koreai, indonéz vendégek mellett természetesen az albatroszosok is bemutatják műsorukat. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában