Évösszegző

2022.12.24. 11:45

Leépít a Tungsram, szalmonellás csokik és országgyűlési választások - a zaol.hu áprilisi összesítője

Évösszegző sorozatunkban 2022 legolvasottabb zalai vonatkozású híreit mutatjuk be. Április legnépszerűbb hírei következnek.

Zaol.hu

Fotó: ZH-archív

1. Mit rejt a vonyarcvashegyi erdő szélén lévő felborult konténer?

Egyre népszerűbbek az úgynevezett kabinházak a nyaralók körében, nincs ez másképp a Balatonnál sem. Legtöbbször lakóterületeken kívüli erdőkben, vízpartokon állnak, felszerelésüknek, kialakításuknak köszönhetően luxus táborozási élményt nyújtanak. Ez a furcsa kinézetű apartman az északi parton Vonyarcvashegy lakóövezetében, de annak szélén, egy erdővel borított domboldal előtt helyezkedik el, meglepő formájával hívja fel magára az arra sétálók, túrázók figyelmét. S hogy milyen belülről? Cikkünkből kiderül!

2. Felismeri, hogy melyik zalai településeken jártunk?

Ha nem segít a jelzőtábla: nagy népszerűségnek örvendett kvízünk, mely során a jelzőtáblákat kisatíroztuk, így kell felismerni, hogy melyi település elején állunk - Önök mennyit találtak el? 

Vajon melyik helység "kapujában" állunk?
Forrás: Zaol.hu

3. Saját gyerekét élesztette újra egy anya a Balatonnál

A 6 éves gyermek egy több méter mély víztárolóba esett, szerencsére az édesanyjának szinte azonnal sikerült kimentenie, de a gyermek már nem lélegzett. Óriási lélekjelenlétről tanúskodva az anya azonnal megkezdte az újraélesztését, majd a mentők is a helyszínre érkeztek. A teljes történetet cikkünkben olvashatják.

4. A Zala megyei döntős Tündérszépek

Áprilisban még javában zajlott Tündérszép versenyünk, s cikkünkben összeszedtük, hogy ki az az öt lány, akit a helyi zsűri delegált az országos döntőbe. Hévízi, lovászi és zalaegerszegi lányokra szavazhattak olvasóink, s nem kisebb büszkeség, mint hogy a 2022-es Tündérszépek verseny győztese is Zala megyéből került ki! 

Áprilisban még csak a döntőbe került be a zalaegerszegi Pesti Viktória, de szeptemberben az ő fejére került a korona
Forrás: Zaol-archív

5. Zala megye választott

Mind a három körzetben a kormánypárti jelölt nyert az április 3-i az országgyűlési választásokon. Táblázatokat és további információt ebben a cikkünkben találnak.

6. Motoros ütközött egy mentőautóval Zalaegerszegen

Motorkerékpáros ütközött mentőgépkocsival április 28-án, a zalaegerszegi Hock János úton a Városvég utca kereszteződése közelében. A megkülönböztető fény- és hangjelzéseket használva a városközpont felé tartott egy mentőautó, amikor a szemből érkező motorkerékpáros elvesztette uralmát a járműve felett, elesett és a mentőautó bal elejének csapódott. Az ütközéstől a motor első kereke kiszakadt, a mentőautó alá szorult, míg a kétkerekű többi része több tíz métert megtéve a jobb oldali rézsűben állt meg.

A motorkerékpárt vezető 41 éves söjtöri férfi könnyű sérülést szenvedett a balesetben.
Fotós: Pezzetta Umberto / Zalai Hírlap

7. Törzshely játékunk zalaegerszegi nyertese a Büffencs Büfé lett

A Büffencs Büfé lett az első a Kedvenc Zala megyei Törzshely versenyen megyeszékhely kategóriában. A február 28-án indult nyereményjátékunkon az olvasók által beküldött kedvenc vendéglátóhelyekre lehetett szavazni. Olvasóink kedvence a Buza Éva vezette büfé lett.

8. Éveken át verte párját a zalaegerszegi férfi

A férfi akár napi szinten, de átlagosan havonta legalább kétszer is bántalmazta élete párját, aki az elszenvedett zúzódások, mellkasi fájdalmai miatt orvoshoz ritkán fordult. A viharos kapcsolat erőszakos történései miatt az évek során több büntetőeljárás is indult, mégpedig többségében a nő feljelentése alapján, ám ezeket jellemzően megszüntették, mert az asszony visszavonta a feljelentését. A férfi ellen végül kapcsolati erőszak, különleges személyes adattal visszaélés és folytatólagosan, nagy nyilvánosság előtt és jelentős érdeksérelmet okozva elkövetett rágalmazás miatt emelt vádat a egerszegi járási ügyészség. 

9. A Tungsram bejelentette a csoportos létszámleépítést

A Tungsram felhagy a hagyományos világítástechnikai termékek gyártásával, hogy a cég nagyobb erővel fordulhasson az új, innovatív és ígéretesebb üzletágai felé, ez körülbelül 1600 fős tervezett létszámleépítéssel jár az év végéig. A zalaegerszegi gyárban 60 fő leépítését tervezték, míg Nagykanizsán 700 munkaválló elbocsájtását tervezték július és október között. Mindkét városban segítettek az érintett dolgozókon, Nagykanizsán így, míg Zalaegerszegen így.

10. Szalmonella-fertőzés miatt dobhattuk ki a csokit

Áprilisban, még húsvét előtt ütötte fel a fejét többféle Kinder-csokoládé esetében a szalmonella-fertőzés. A gyártó elismerte, hogy történtek hiányosságok, mind az élelmiszer-biztonság, mind a kommunikáció területén, így elég későn reagáltak csak, hogy mely termékeiket lehet gond nélkül elfogyasztani. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában