Régi álom valósult meg a vállalkozással

2022.04.20. 17:30

Bemutatjuk Törzshely játékunk zalaegerszegi nyertesét: sokan kedvelik a Büffencs Büfét (videó)

A Büffencs Büfé lett az első a Kedvenc Zala megyei Törzshely versenyen megyeszékhely kategóriában. A február 28-án indult nyereményjátékunkon az olvasók által beküldött kedvenc vendéglátóhelyekre lehetett szavazni.

Mozsár Eszter

Éva számára fontos a gyors kiszolgálás és az elégedett vendég

Forrás: Katona Tibor / Zalai Hírlap

Zalában számtalan kiváló vendéglátóhely ad lehetőséget arra, hogy barátainkkal elfogyasszuk kedvenc menüsorunkat vagy éppen valami különlegességgel lepjük meg magunkat, esetleg szeretteinket. A 25 napon át tartó szavazás során egy helyre egy szavazatot lehetett leadni naponta, de akár minden nap szavazhatott a lelkes törzsvendég a kedvenc helyére. A három kategória (megyeszékhely, város, község) nyertesével lapunkban és a zaol.hu oldalon is megismerkedhetnek. Mi ezúttal arra voltunk kíváncsiak, hogy az andráshidai bevásárlóközpont parkolójában található büfét kik látogatják szívesen? 

A vendégek kedvét az eső sem szegte, s persze az, aki éhes türelmesen kivárja sorát. A vendéglátóhely tulajdonosa, Buza Éva diplomás közgazdász, aki egyébként régi álmát valósította meg vállalkozásával. A versenyre tudtán kívül nővére nevezte be.

-  Már az egyetemi tanulmányok alatt arról álmodoztunk barátnőimmel, hogy egyszer olyan éttermet nyitunk, ahol állandóan sült hasábburgonyát lehet enni, mert azt mindenki szereti – ecseteli mosolygva Éva a kezdeti, még kissé kiforratlan tervet. - A tanulás mellett műkörömépítéssel foglalkoztam, aztán hétévnyi fővárosi lét után visszaköltöztem Zalaegerszegre. Egyik barátnőm egy kebabos büfébe hívott dolgozni, ott szerettem bele igazán a vendéglátásba. Kedvelem az embereket, a kiszolgálás sem okoz problémát. Nem állt tőlem távol azért ez a világ, mivel vállalkozásmenedzsment szakirányon végeztem. Elhatároztam, hogy mindenképpen saját helyet keresek és önálló leszek. Eleinte más elképzeléseim voltak, nem ilyen jellegű büfét szerettem volna, ám a kínálatot a helyhez alakítottam. 2018-ban megláttam ezt a lehetőséget, s örülök annak, hogy így kezdésként nem a belvárosban vagyok, ott sokkal több a vendéglátóhely. Itt a bevásárlóközpont mellett és a tesztpálya közelében az a fő szempont, hogy gyors legyek, jól átlátható menüsort kínáljak és persze finom, laktató legyen a rendelt, főleg húsos étel. Az elején még különleges étlapban gondolkodtam, ám úgy látom, hogy jól döntöttem, amikor a gyorsaságot és egyszerűséget preferáltam. Itt sokan megállnak munkába menet vagy munkába jövet, s sok család ugyancsak a büfémnél fogyaszt. 

Éva hétköznap süt és kiszolgál, hétvégén pedig az alapanyagokat szerzi be. Terveit sem adta fel, néhány év múlva egy belvárosi, beülős étterem tulajdonosaként képzeli el magát. Addig is örömmel szolgálja ki büféjében a vendégeket, s arról sem feledkezik el, hogy a menüsorban a mentes változatot is megtalálják, illetve saját specialitású szószával ízesítse a gyrost.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában