60 munkavállalót érint az elbocsájtás

2022.04.27. 18:50

Állásajánlattal segítenek a létszámleépítésben érintett zalaegerszegi Tungsram dolgozókon

Balaicz Zoltán a közösségi médiában reagált a Tungsram bejelentésére. Posztját változtatás nélkül közöljük!

zaol.hu

Balaicz Zoltán

Forrás: ZH-archívum

"ZALAEGERSZEGI LÉPÉSEK A TUNGSRAM MAI BEJELENTÉSÉVEL KAPCSOLATBA

Az amerikai General Electric 2018-ban eladta magyarországi üzemeit (Kisvárda, Hajdúböszörmény, Budapest, Zalaegerszeg, Nagykanizsa) Jörg Bauer német befektetőnek, aki újra Tungsram néven vitte tovább a vállalatcsoportot 3100 dolgozóval.

A mai napon a Tungsram a kialakult nemzetközi gazdasági problémákra hivatkozva mind az öt telephelyét érintő 1600 fős létszámleépítést jelentett be.

A cég a koronavírus világjárvány és a nyomában érkező nemzetközi válság miatt az elmúlt két évben elvesztette megrendeléseinek 80 százalékát. Ezt tetézte a globális ellátási nehézségek kialakulása és az energiaárak világméretű drasztikus megugrása. A helyzet az orosz–ukrán háborúval tovább eszkalálódott, ráadásul néhány futó orosz projektet is le kellett idő előtt zárniuk.

Zala megyében két üzemet érint a leépítés (Zalaegerszegen és Nagykanizsán). Zalaegerszegen jelenleg 295 fő dolgozik a Tungsram helyi üzemében. A mai bejelentés alapján közülük 60 munkavállalót érint az elbocsájtás, négy ütemben, 2022. július és október között. Nagykanizsán 700 dolgozó szerződését szünteti meg a Tungsram.

Fontosnak tartom, hogy a zalaegerszegi üzemben érintett dolgozók minél gyorsabban el tudjanak helyezkedni, hiszen ennek a 60 családnak a megélhetése fontos a közösségünk számára. Ezért a mai napon felvettem a kapcsolatot több zalaegerszegi, a létszámát szerencsére jelentősen bővíteni szándékozó vállalat vezetőjével és a Zala Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottjával. Ennek alapján a megkeresett cégek a megyei kormányhivatal foglalkoztatási főosztályát is bevonva meg fogják keresni mind a 60 érintett dolgozót, konkrét állásajánlatot téve nekik. Természetesen biztosan lesznek, akik más irányban szeretnének mozdulni, vagy saját elképzeléseik alapján keresnek, akár találtak is új munkahelyet, de ettől függetlenül valamennyi érintettet szeretnénk megkeresni.

A Tungsram zalaegerszegi üzeme nagyjából 200 fős dolgozói állománnyal folytatja tovább a tevékenységét, reméljük, hogy ez a létszám és a vállalat a továbbiakban már stabilan tud működni."

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában