A koncentráció lehet a siker kulcsa

2020.03.07. 15:00

Így várta a Ferencváros elleni mérkőzést Demjén Patrik (videó)

Szombaton, a labdarúgó NB I. 24. fordulójában a regnáló bajnok és listavezető Ferencváros látogat a ZTE Arénába. Vajon folytatódhat a ZTE FC remek sorozata? Demjén Patrikkal latolgattuk az esélyeket.

Ujvári Klaudia

Demjén Patrik motivált a Ferencváros elleni találkozó előtt

Forrás: Zalai Hírlap / Archív

Fotó: Pezzetta Umberto

A hétközi Magyar Kupa negyeddöntő első találkozóján a ZTE FC Hegedűs Olivér remeklésével kétgólos előnyre tett szert (2-0) a MOL Fehérvár FC ellen. A bajnokságban viszont kellemetlen pillanatokat életek át a fehérváriaktól elszenvedett 4-1-es vereség alkalmával. Igazán a Mezőkövesden elért bravúrgyőzelem (1-2) alapozta meg a sikeres folytatást.

- A Fehérvár elleni revans akkor lesz teljes, ha a jövő héten legalább egy döntetlent elérünk idegenben – nyilatkozta Demjén Patrik.

A labdarúgókapus elmondta, gőzerővel készülnek a Ferencváros elleni összecsapásra, ahol fantasztikus hangulat fogadja a csapatokat a ZTE fennállásának idei 100. évfordulójára szervezett ünnepségsorozat kezdetén.

Demjén Patrik motivált a Ferencváros elleni találkozó előtt
Fotó: Pezzetta Umberto / Zalai Hírlap / Archív

- A lehető legjobb eredmény elérésére törekszünk, egyrészt azért, mert sokan lesznek kint a mérkőzésen. Jó volna mindig ekkora nézősereg előtt játszani. Ez mindenképp plusz motivációt ad. Másrészt, a bennmaradás szempontjából is fontos, hiszen, ha egy héten belül le tudnánk győzni a három dobogós csapatot, az már jelentene valamit…

A mérkőzésen ugyanakkor letámadásra számít.

- A Fradin is lesz nyomás, hiszen versenyben vannak a bajnoki címért. Győzelmet ünnepelnének itt, de úgy gondolom nem lesz könnyű dolguk, ahogy nekünk sem. Olyan hibákat nem véthetünk, mint a Fehérvár elleni bajnoki vereség alkalmával, mert a zöld-fehérek szintén élni fognak a lehetőségekkel, és könnyedén bajba sodorhatjuk magunkat – folytatta a hálóőr. – A legfontosabb, hogy 100%-os koncentráció legyen végig a meccs folyamán, akkor biztos vagyok benne, ha úgy játszunk, mint legutóbb, nem lehet probléma.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában