A jövő héten már a bajnoki érmekért küzdenek a birkózók

2024.03.26. 18:50

Varga Zalán ezüstérmes az első válogatón

Birkózóválogatót rendeztek a fővárosban az U17-es korosztály tagjai számára, amelyen a Zalaegerszegi Birkózó SE fiataljai jól szerepeltek.

Kerkai Attila

Balról Varga Zalán, mellette Lukács Egon, mögöttük pedig edzőjük, Gerencsér Zoltán a fővárosi viadalon

Fotó: ZBSE

Az ESMTK rendezte meg az esztendő U17-es (2007-2009) korosztályú hazai viadalát, és a kötöttfogású verseny egyben a júniusi korosztályos Európa-bajnokságra volt az első válogató. A Zalaegerszegi Birkózó SE két fővel képviseltette magát a versenyen A 80 kg-ban Varga Zalán a dobogó második fokára állhatott fel, aki három mérkőzésből az elsőt technikai tussal (8-0) nyerte, a másodikat 7-0-s pontozással, míg a döntőben 3-1-re maradt alul. A 92 kg-os Lukács Egon súlycsoportja negyedik helyén végzett. Az egerszegiek április 7-én Egerben lépnek szőnyegre legközelebb, a verseny pedig egyben már az U17-es korosztály magyar bajnoksága lesz. Varga Zalán április első napjaiban Szerbiában edzőtáborozik az U17-es válogatottal. Edzők: Berzicza Ferenc, Gerencsér Zoltán.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!