Zaol podcast

2024.01.06. 17:00

Csicseriborsó snack, vöröslencse fasírt és desszertek szárított gyümölcsökből - feladhatjuk-e valaha teljesen az állati eredetű ételeket? (3. rész)

A Zaol-podcast vegán kiadásának záró epizódjában ismét Monori Krisztina zalaegerszegi dietetikus a vendégünk.

Szalay Balázs

Fotó: Pezzetta Umberto

Az állatok védelme és bolygónk megóvása mellett egészségmegőrzési szempontok miatt is érdemes időnként húsmentes napokat tartanunk. A Veganuár kezdeményezés keretében pedig fantasztikus ízeket tapasztalhatunk meg. A szervezők szerint ugyanúgy ehetünk isteni pizzákat, jól megpakolt hamburgereket, hagyományos, magyaros fogásokat, ha átállunk a növényi étrendre. A Zaol-podcast vegán kiadásának záró epizódjában ismét Monori Krisztina zalaegerszegi dietetikus a vendégünk.

A mai adásból kiderül, mely nagyon egyszerű ételek enyhítik az éhezést a magas tápanyagtartalmuk miatt, és hogy miért fontos az olajos magvak, szárított gyümölcsök, vagy a müzli rendszeres fogyasztása, de azt is elmondjuk, hogy töltődhetünk fel gyorsan energiával, miközben kizárólag egészséges alapanyagokból összeállított menüt veszünk magunkhoz. Eláruljuk, milyen szempontok alapján válasszunk zöldségeket és gyümölcsöket a piacról, vagy mire figyeljünk a vegán felvágottak és növényi sajtok vásárlásánál.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában