Zaol podcast

2024.04.19. 14:00

A Zaol-podcast vendége Papp Tamás gyűjtő

A Göcseji Falumúzeummal közös kiadványok után új foglakoztató füzetet jelentetett meg a Zala Múltja Hagyományőrző Egyesület. Ezúttal a keszthelyi Festetics-család egykori tanyagazdaságába, mintegy kétszáz évvel korábbra repít vissza minket a kötet, amit Papp Tamás szerkesztésében Balaton László írt, az illusztrációkat Molnár Éva készítette.

Mozsár Eszter

Papp Tamás legújabb kiadványukat, a Történetek a majorból című foglalkoztató füzetet tartja a kezében

Fotó: Mozsár Eszter

A Zaol-podcast legutóbbi adásában az egyesület elnökével, Papp Tamással beszélgettünk a civil szervezet hagyományőrző munkájáról, a jövőbeni tervekről. Arról is szó esett, hogy miként került az általuk felajánlott, s eredetileg az Arany Bárány Szállóból származó pecsenyéstál a Göcseji Múzeum tulajdonába, a tálat még május elejéig láthatjuk a zalaegerszegi városházán A hónap műtárgya sorozatban. Papp Tamás arról is beszámolt, hogy kézzel illusztrált könyvjelzőket készítenek, amiből Egervár nevezetességei már elkészültek, s hamarosan Zalaegerszeg műemlékei kerülnek az olvasást is népszerűsítő könyvjelzőkre.

Végül, de nem utolsósorban álljon itt azok neve, akik aktívan kiveszik részüket az egyesület munkájából: Pappné Gulyás Anita, Csulics Vilmos, Tóth Attila, Maróti Adrián, Papp Tamás elnök, Bertalan Tibor, Papp Renáta. A kiadványok létrehozásában Molnár Éva illusztrátor és Balaton László író működik közre.

„Múlt nélkül nincs jövő s mennél gazdagabb a múltad, annál több fonálon kapaszkodhatsz a jövőbe”. A Zala Múltja Hagyományőrző Egyesület Babits Mihály gondolatai mentén végzi tevékenységét.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában