Helyi közélet

2024.01.06. 11:30

Teljes körű segítség az életmód váltáshoz - recepteket, konyhatrükköket és mintaétrendet is kínál az érdeklődőknek a Veganuár kihívás (2. rész)

A Zaol-podcast vegán kiadásának mai epizódjában kiderítjük, miért érdemes csatlakozni a népszerű januári kampányhoz, hogyan tehetünk apró lépéseket egy fenntarthatóbb és etikusabb világ érdekében és milyen húsmentes életmódot célszerű választani különböző megbetegedések esetén. Szakértőnktől arra is megkapjuk a választ, mire figyeljünk nagyon, vegán receptekből szeretnénk összeállítani a havi étrendünket.

Szalay Balázs

Fotó: Pezzetta Umberto

Világszerte egyre többen döntenek az etikus, fenntartható és egészségtudatosabb életmódok mellett, a vegán kampányok száma pedig szinte végtelen. Vannak, akik néhány évig gondolkodnak rajta, míg mások azonnal megpróbálkoznak a húsmentes élettel. Magyarországon az Empátia Sztori elnevezésű szervezet szeretné társadalmunk mentális jólétét elősegíteni különböző akciókkal. Hozzájuk kapcsolható a Veganuár kihívás hazai projektje is. Ehhez az elmúlt években majdnem 100 ezren csatlakoztak, a kampány népszerűsítéséhez pedig évről-évre újabb sztárok adják a nevüket. A kihívás során a résztvevők vállalják, hogy egy hónapon keresztül kizárólag húsmentes ételeket fogyasztanak, cserébe remek recepteket kapnak és sok-sok a mindennapi életben hasznos tanáccsal látják el őket. A Veganuár apropóján beszélgetünk Monori Krisztina zalaegerszegi dietetikussal.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában