Zaol podcast

2024.04.27. 07:00

Híres zalaiak édesanyja nyomában - a Zaol-podcast vendége Tódor Tamás idegenvezető 1. rész

Közeledik az édesanyák ünnepe. Ebből az alkalomból különleges sétára invitálja a zalaegerszegi Tourinform Iroda az érdeklődőket április 27-én, szombaton délután 14 órakor.

Mozsár Eszter

Tódor Tamás idegenvezető a híres zalaiak és édesanyjuk kapcsolata mellett a Virágvándor túrasorozatról is mesélt.

Fotó: Mozsár Eszter

A program a Deák térről indul, ami már önmagában is beszédes, hiszen a haza bölcséről és édesanyjáról lesz szó legelőször. A nem mindennapi vezetett túra során Tódor Tamás idegenvezető érdekes és eddig talán kevésé ismert történeteket oszt meg híres zalaiakról és édesanyjukkal való kapcsolatukról. A Zaol-podcast vendégeként a Tourinform Iroda marketingreferense a beszélgetés első részében elmondja, miért kezdődött tragikusan Deák Ferenc élete, ki volt Simonfy Borbála. Megtudhatják azt is, hogy Mindszenty József mit örökölt az édesanyjától, s hogy Keresztury Dezső édesanyja, Eöry Etelka miért is előzte meg a korát. A beszélgetést folytatjuk, amikor még több pikáns vagy szomorú epizódot tudhatunk meg a híres zalaiak ismert vagy kevésé ismert szüleiről.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában