Zaol podcast

2023.08.25. 06:50

Gyenesdiás egyre sikeresebb – beszélgetés Gál Lajossal, a nagyközség polgármesterével

Időarányosan teljesülnek Gyenesdiás várt turisztikai bevételei: augusztus elején a nagyközség e tekintetben már meghaladta a 80 százalékot.

Péter B. Árpád

Gál Lajos: Fejlesztéseinkkel nemcsak vendégeinket, hanem a helyben élőket is szolgáljuk

Fotó: Pezzetta Umberto

Erről is beszélt Gál Lajos polgármester a Zaol-podcast mától hallható adásában. A település vezetője elmondta: a mostani sikerek másfél évtized kitartó és tudatos munkájának köszönhetők. Ez idő alatt arra törekedtek, hogy a település turisztikai szolgáltatásai a családok minden tagjának, s kiemelten a fiataloknak élményt nyújtsanak.

Ezen fejlesztések számos díjat, elismerést eredményeztek, s ma már Gyenesdiás – persze, a Nyugat-Balaton többi településével együtt – kedvelt helyszíne a pihenni, nyaralni vágyóknak, ami bevételt jelent nemcsak az önkormányzatnak, hanem a helyben élőknek, a vállalkozásoknak is.

Fejlesztéseikkel, programjaikkal a helyieket is szolgálják, akik 12 hónapon át számíthatnak az önkormányzatra, amely a nagyközség jövőjét nemcsak a turizmusra, hanem az ipari fejlesztésekre, az itt működő és betelepülő cégekre is alapozza, szögezte le Gál Lajos.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában