A civil szervezetek takarítják ki a várost

2024.04.27. 09:30

Teszedd! akció Zalalövőn is

Számos más hazai településhez hasonlóan Zalalövő is csatlakozott a TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért nevű országos szemétgyűjtő akcióhoz. A helyi civil szervezetek tagjai már több mint egy hete megkezdték a város területén szétszórt hulladék összegyűjtését.

Gyuricza Ferenc

A Zalalövő és Csöde Polgárőr Egyesülete tagjai a csütörtöki szemétszedésen

Fotó: Gyuricza Ferenc

Az elmúlt héten még csupán a Zalalövői Borbarát Kör Egyesület, illetve a Budafáért Kulturális és Hagyományőrző Egyesület tagjai tevékenykedtek, ezen a héten azonban már szinte valamennyi aktív helyi civil szervezet bekapcsolódott a közös munkába. Zalalövő és Csöde Polgárőr Egyesületének tagjai csütörtökön este a déli bekötőút mentén, illetve a Kisfaludy utcában gyűjtöttek össze több zsáknyi szemetet.

- Az évek alatt jól kialakult szokásrendnek megfelelően a civilek ez alkalommal is felosztották maguk között a város területét, s önkéntes vállalásaik alapján gyűjtik össze ezeken a pontokon az elszórt hulladékot – mondta Gyarmati Antal polgármester. – Vannak olyan szervezetek, amelyek szorosan kötődnek a város egy-egy részéhez, ők értelemszerűen ott tevékenykednek. Az képviselőtestület tagjai és a polgármesteri hivatal dolgozói is csatlakoztak az akcióhoz, az összegyűlt hulladékot pedig később, a szolgáltatóval egyeztetve szállíttatják el.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában