Frissen Zalából

2021.12.23. 07:00

TiKTok, roham az FFP2-es maszkokért és újabb földrengés Zalában - Íme a zaol.hu máciusi összesítője!

2021 tavaszán sajnos még mindig a koronavírus volt a kiemelt téma.

zaol.hu

Forrás: pixabay.com

A zaol.hu-n többek között sokkoló beszámolót olvashattunk az 54 éves Csordás Attilától, aki megjárta a kanizsai kórház Covid osztályát, de egy kicsit a TikTok világában is elmerülhettünk. Szokás szerint összesítőnkből, most is kihagytuk a közlekedési baleseteket és a tragikus rendőrségi híreket.

 

Lássuk milyen volt 2021 márciusa!

 

Beszámoló: Csordás Attila a kanizsai kórház intenzív osztályára került a koronavírus miatt

„Jó volt hallani a főorvost: nagyon jó, csak így tovább! Itt kezdtem el bízni abban, hogy nem lesz baj, túlélem a koronavírus fertőzést” - írta március elején a Facebookon keresztül a Kanizsai Dorottya Kórház covid belgyógyászati osztályáról az 54 éves fityeházi Csordás Attila. A férfi megpróbáltatásairól készült beszélgetést itt olvashatja el!

 

Sokkoló fotót készített magáról a fityeházi Csordás Attila. Azt gondolta erős az immunrendszere, de a koronavírus nem kegyelmezett

 

Közel 3 millió beszedett forintot tippmixezett el a zalai futár

Egy 26 éves zalaegerszegi férfi csomagküldő szolgálat gépkocsivezetőjeként dolgozott. Feladata volt egyebek mellett az utánvétes csomagok ellenértékének beszedése, majd még aznapi elszámolása a gyorspostai kézbesítő cég előírása szerint. Az ügy részleteiről március 3-án számoltunk be!

 

Zalában is hódít a TikTok: egy zalaegerszegi fiatal mesél a benne rejlő lehetőségekről

A híres alkalmazás világába a zalaegerszegi Horváth Huba segítségével kaptunk betekintést. Cikkünket itt találja!

Huba tavaly márciusban kezdte felfedezni a TikTokot

 

 

Földrengés volt Nagykanizsán március 2-án

Szerencsére károkról nem érkezett bejelentés a katasztrófavédelemhez. Részletek itt!

 

Vírusszigor: kanizsai fodrászt, ruházati üzlet tulajdonost és tetováló szalon vezetőt kérdeztünk

Március 22-ig tartott a határozat miszerint a személyes megjelenést igénylő szolgáltatást nyújtó helyiség vagy helyszín a köteles zárva tartani. Az intézkedésekről, azok hatásairól Nagykanizsán fodrásszal, ruházati üzlet tulajdonosával és tetováló szalon vezetőjével beszéltünk. Riportunkat itt olvashatja!

 

A kanizsai Giovanni Falzone fodrász, épp Megyesi Barnabás trendi frizuráját készíti el Fotós: Gergely Szilárd

 

 

Néhány óra leforgása alatt hiánycikk lett Zalában az FFP2-es maszk

A kormány március 8-tól március 22-ig újabb szigorításokat vezetett be, az egyik döntés például az volt, hogy mindenütt kötelező a szájmaszk viselése. Az interneten még a kormányinfó előtt elterjedt, hogy zárt terekben szlovák és osztrák mintára kizárólag az FFP2-es maszkot fogadják majd el. Cikkünket itt olvashatja végig!

 

Lencsevégre kaptuk az Apple Maps autóját Zalaegerszegen!

Márciusban indultak útnak az Apple Maps-es járművek, melyek Magyarország egész területét végig járták. Cikkünket itt olvashatja!

 

Fotó: Horváth Noémi / Olvasó

Hajmeresztő manővert videózott olvasónk Keszthelynél!

Egy veszélyes manővert töltött fel március közepén a Zalai utak „királyai” Facebook csoportba egyik olvasónk. A felvételt itt tudja megnézni!

 

 

Elhunyt Tóth Imre zalaegerszegi költő

55 éves korában elhunyt Tóth Imre költő, a Deák Ferenc Megyei és Városi Könyvtár munkatársa. Felesége Hantos Katalin tanárnő híradása szerint koronavírus fertőzésben szenvedett az elmúlt napokban. Részletekről itt olvashat.

 

Elhunyt Temesvári Károly Benedek pálos atya

Koronavírus miatt hunyt el a nagykanizsai születésű atya, aki februárban vehette át a Parma fidei, azaz a Hit pajzsa díjat. Részletekről itt olvashat!

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában