Koronavírus Zalában

2021.03.07. 11:30

Vírusszigor: kanizsai fodrászt, ruházati üzlet tulajdonost és tetováló szalon vezetőt kérdeztünk

Hétfőtől egészen március 22-ig a határozat szövegezése szerint a személyes megjelenést igénylő szolgáltatást nyújtó helyiség vagy helyszín a köteles zárva tartani. Az intézkedésekről, azok hatásairól Nagykanizsán fodrásszal, ruházati üzlet tulajdonosával és tetováló szalon vezetőjével beszéltünk.

Benedek Bálint

A kanizsai Giovanni Falzone fodrász egész hétvégén dolgozott, épp Megyesi Barnabás trendi frizuráját készítette el szombaton

Fotó: Gergely Szilárd

Egy éve a vírus szorításában

Az egyik bevásárlóközpontban működő ruházati üzlet tulajdonosa, Csányi Csilla elmondása szerint először sokkolta a hír, ugyanis nem gondolta, hogy ilyen súlyos a helyzet. Abban bízik, hogy ez már tényleg az utolsó rossz időszak lesz a koronavírussal folytatott küzdelemben.

- Már egy éve a vírus szorításában élünk, de ha ezzel a két héttel segíthetünk az embertársainkon, akkor bizony ezt az áldozatot meg kell hozni – tette hozzá. – Az oltásnak kulcsszerepe van abban, hogy újraindulhasson az élet, ugyanis a vírus kegyetlen szorításából már nagyon szabadulnánk. Ezért jó lenne, ha minél többen regisztrálnának, s javulhatna az oltási hajlandóság. A saját, valamint a vásárlóim egészségének érdekében vállalom az oltást és persze azért is, mert imádok utazni.

Májusig minden időpontot lefoglaltak

A tetoválóként egy kanizsai és egy fővárosi szalont is működtető Karda Jázmin nem örült az újabb korlátozásnak. Annak viszont igen, hogy a KATA szerint adózó vállalkozások és vállalkozók mentesülnek a KATA, illetve a szociális hozzájárulási adó fizetési kötelezettsége alól.

- Egészen májusig minden időpontot lefoglaltak a vendégek, most várniuk kell – folytatta. – Azért a bérleti díjak, az egyéb kiadások megmaradnak, de a kiesést a szépészetben dolgozónak ezt még le kell nyelnünk.

Küzdelmes, de nem adja fel

A fodrászüzlet tulajdonos Giovanni Falzone egész hétvégén dolgozott. Jázminhoz hasonlóan szintén kicsit pesszimistább véleményen van. Szerinte szigorítások kellenek, ám az eddigiek nem hozták meg a várva várt eredményt. Ahogy magáról a koronavírusról, úgy a terjedéséről is kevés információval rendelkeznek az országok. Így a védekezésben sem érez kellő határozottságot, bár az oltás talán fényt jelenthet az alagút végén.

A kanizsai Giovanni Falzone fodrász egész hétvégén dolgozott, épp Megyesi Barnabás trendi frizuráját készítette el szombaton Fotó: Gergely Szilárd

- Épp tavaly a vírus idején nyitottam a szalont, küzdelmesen telt ez az időszak, de nem adom fel – mesélte. – A következő két hétben az üzletben kisebb karbantartási munkákat elvégzem, pihenek és kedvenc hobbimnak, a horgászatnak hódolok.

Kapcsolódó tartalom

https://www.zaol.hu/orszag-vilag/a-legfrissebb-bejelentesek-kovesse-velunk-eloben-a-kormanyinfot-4996612/

https://www.zaol.hu/kozelet/helyi-kozelet/bezar-az-orszag-az-altalanos-iskolak-es-az-ovodak-sem-fogadjak-a-gyerekeket-5002510/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában