sikkasztás

2021.03.04. 16:09

Közel 3 millió beszedett forintot tippmixezett el a zalai futár

Egy 26 éves zalaegerszegi férfi csomagküldő szolgálat gépkocsivezetőjeként dolgozott. Feladata volt egyebek mellett az utánvétes csomagok ellenértékének beszedése, majd még aznapi elszámolása a gyorspostai kézbesítő cég előírása szerint.

Arany Gábor

Ennek azonban 2020. július 22-én a férfi nem tett eleget, mert az átvett, 1,4 millió forintot meghaladó összeggel nem számolt el, és nem is lett volna rá módja, mert egy biztos tipp tudatában fogadásra költötte. A mérkőzés általa remélt eredménye azonban nem következett be, így a teljes összeget elvesztette. Másnap abban a hitben, hogy az elveszített pénzt vissza tudja szerezni, újra próbálkozott, és az előző naphoz hasonlóan a napi bevételt, közel másfél millió forintot ismét fogadásokra költötte. Ezúttal is cserbenhagyta Fortuna, és ezzel szembesülve a férfi már vissza se ment a cég telephelyére, hanem a gyorspostai autót egy parkolóban hátrahagyta. Az okozott kár 2.906.655 Ft volt.

Az ügyben a Zalaegerszegi Járási Ügyészség sikkasztás bűntette miatt emelt vádat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában