Koronavírus Zalában

2020.11.22. 20:00

Végzetes vonatgázolások; vasszigor a vírushelyzetben; veszteségek a zalai és a hazai zenei életben – Ezeket olvastátok a héten

Összeállításunkból kiderül, hogy melyek voltak a hét legfontosabb Zala megyét érintő történései, információi.

zaol.hu

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Gyuricza Ferenc

Embert és több kecskét gázolt egy mozdony Zalalövőnél

Mozdony gázolt Zalalövőnél kedden este 8 óra után. A baleset a 86-os út felüljárója közelében történt. A folyatásért kattintson IDE, illetve további részletekért IDE.

Fotó: Gyuricza Ferenc / Zalai Hírlap

Elgázolt egy embert a Keszthelyről Ukkra tartó személyvonat

A Keszthelyről Tapolcán át Ukkra tartó személyvonat elgázolt egy embert szerda este. Az áldozat egy hatvan év körüli férfi volt. A folyatásért kattintson IDE.

Elhunyt a legendás Hit’s zenekar egykori dobosa

Életének 56. esztendejében elhunyt a legendás hírű zalai bulizenekar, a Hit’s alapító dobosa, Erdei Ottó Károly. A zenész halálhírét több fórumon is megerősítették. A folyatásért kattintson IDE.

Fenti cikkünk megjelenését követően megkereste szerkesztőségünket a csapat billentyűs-énekese, Vörös István, aki további részletekkel szolgált a Hit’s működéséről, valamint néhai zenésztársáról. ITT olvasható.

Fotó: Archív

Gyászol az Omega

„Megrendülve tudatjuk, hogy Benkő Laci, az Omega együttes alapítója, hosszas betegség után elhunyt„ – jelentette be szerdán Facebook-oldalán az Omega. A folyatásért kattintson IDE.

Szombaton elhunyt Mihály Tamás, az Omega basszusgitárosa, aki néhány nappal élte túl Benkő Lászlót. A folyatásért kattintson IDE.

Megszólalt a zenekart vezető Kóbor János, aki nagyon megrendült. A folyatásért kattintson IDE.

Újabb halálos áldozata van a koronavírusnak Zalaszentgróton

Sajnálatos módon újabb halálesetről számolt be hétfőn közösségi oldalán Baracskai József, Zalaszentgrót polgármestere. A folyatásért kattintson IDE.

Ismét segít a város! – Az időseket támogatják Zalaegerszegen

Újraindul a „Segít a város” időseket támogató program Zalaegerszegen. Erről Balaicz Zoltán adott tájékoztatást a polgármesteri hivatal előtti téren. A folyatásért kattintson IDE.

Balaicz Zoltán polgármester fontosnak tartja, hogy Zalaegerszeg segítsen az egyedülálló, 70 éven felülieken. Sajtótájékoztatót tartott a hivatal előtt. Fotó: Katona Tibor

Vasszigor Ausztriában – kint élő zalaiak a szigorításokról

Az osztrákoknál keddtől lépett érvénybe az egész napos kijárási tilalom. Bezártak az iskolák, a szupermarketek és a fodrászatok, hiszen a korábbi, magyarországihoz hasonló rendelkezésektől nem csökkent a koronavírus-­fertőzöttek száma. A „sógoroknál” dolgozó zalaiak beletörődtek a helyzetbe, a helyiekhez hasonlóan fegyelmezetten betartják a szabályokat. A folyatásért kattintson IDE.

Baleset a 76-os úton Zalaegerszeg előtt

Szalagkorlátnak ütközött egy személyautó pénteken délelőtt háromnegyed tíz körül a 76-os út 52. kilométerénél, Bozsok térségében. A folyatásért kattintson IDE.

A kereszteződés, ahol idén öt baleset történt – a galambokiak szerint körforgalom orvosolhatná a problémát

A 7-es számú főút 195-ös kilométerszelvényében lévő „galamboki” elágazóban az idén öt közlekedési baleset történt a megyei rendőr-főkapitányság adatai szerint. Összeállításunk az okokat veszi számba, és a lehetséges megoldásokról szól. A folyatásért kattintson IDE.

Ha mindenki a szabályokat betartva közlekedne, nem történnének balesetek Fotó: Szakony Attila / Zalai Hírlap

A lenti kosárfonó népi iparművész, Dulics Margit Király Zsiga-díjat kapott

Újabb kitüntetést, a Népművészeti Egyesületek Szövetsége által alapított Király Zsiga-díja kapta meg Dulics Margit kosárfonó népi iparművész. A folyatásért kattintson IDE.

Dulics Margit a műhelyében
Fotó: Korosa Titanilla / Zalai Hírlap

„Ha fázol vigyél el egyet, ha van feleslegben, akassz fel egyet!” – Így jótékonykodnak Lentiben

Ezt a felhívást olvashatják és kiakasztott kabátokat találhatnak a járókelők Lentiben, a Napsugár Család- és Gyermekjóléti Központ és Szolgálat intézménye előtt. Nem véletlenül, hiszen a szolgálat munkatársai az ott található vastag kabátokkal is igyekeznek támogatni a segítségre szorulókat az egyre téliesebbé váló időben. A folyatásért kattintson IDE.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában