visszatekintés

2020.08.30. 20:00

Halálos baleset; emberi csontmaradványok; agyvelőgyulladás és a zalai halóriás – Ezeket olvastátok a héten

Összeállításunkból kiderül, hogy melyek voltak a hét legfontosabb Zala megyét érintő történései, információi.

zaol.hu

Pintér Tamás a kapitális harcsával

Forrás: Olvasó

Fotó: Pintér Tamás

Tragédia: halálos baleset történt az M70-es autópályán Tornyiszentmiklósnál

Azonnal életét vesztette az a férfi, aki csütörtökről péntekre virradó éjszaka, hajnali egy óra magasságában szenvedett közúti balesetet az M70 jelű autópálya Tornyiszentmiklóshoz közeli szakaszán. A részletekért kattintson IDE.

Fotó: Horváth Norbert

Agyvelőgyulladást diagnosztizáltak Zala megyében

Három agyvelőgyulladást diagnosztizáltak az országban július utolsó hetében, az egyik megbetegedést Vas megyében, egyet-egyet pedig Zalában és Somogyban. A részletekért kattintson IDE.

Emberi csontmaradványok kerültek elő a zalaegerszegi új uszoda építésénél

Nagy közfigyelem kíséri a megyeszékhelyen az új uszoda építését. A minap az építkezési terület kerítése mellett készült fotók jelentek meg a közösségi média oldalain a földmunkák során előkerülő emberi csontmaradványokról. A lapunkhoz is eljutott jelzésekkel felkerestük a városi önkormányzatot és a kivitelezést végző ZÁÉV Zrt. projektfelelőseit. A részletekért kattintson IDE.

Fotó: Facebook

Hármas karambol Csatárnál

Három személyautó ütközött össze a 74-es főút 40-es kilométere közelében, Csatár térségében hétfő délelőtt. A részletekért kattintson IDE.

Fotó: Katona Tibor / Zalai Hírlap

Több mint egy hét után ismét emelkedett a koronavírus-fertőzöttek száma Zalában

A hét során folyamatosan figyelemmel kísértük a koronavírussal kapcsolatos zalai adatok alakulását. A részletekért kattintson IDE és IDE.

Zalában is stagnál a szennyvízben a koronavírus örökítőanyaga

Újabb adatokat tett közzé a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) a szennyvízmintákból kimutatható SARS-CoV-2 vírussal kapcsolatban kedden. A részletekért kattintson IDE.

Egy igazolt koronavírusos beteg van Keszthelyen

Nagy Bálint polgármester arról tájékoztatott, hogy a járványügyi hatóságtól kapott adatok szerint 1 fő igazolt koronavírus fertőzött személy van Keszthelyen és többen járványügyi megfigyelés alatt tartózkodnak. A részletekért kattintson IDE.

Páka díszpolgárává avatták Kövér Lászlót és feleségét, Bekk Máriát

Szombaton díszpolgári címet adományozott Páka önkormányzata dr. Kövér Lászlónak, az Országgyűlés elnökének és feleségének, a településről származó Bekk Máriának. A részletekért kattintson IDE.

Fotó: Korosa Titanilla / Zalai Hírlap

Hat új csuklós buszt adtak át Zalaegerszegen

Hat korszerű, alacsonypadlós, légkondicionált, környezetkímélő Mercedes- Benz Conecto G típusú csuklós autóbusszal frissítik a járműállományt a megyeszékhelyen. A részletekért kattintson IDE.

Halóriást fogtak Pötrétén! Hatalmas küzdelem után adta meg magát a harcsa

Nem mindennapi történetet osztott meg velünk pötrétei olvasónk, Pintér Tamás. A részletekért kattintson IDE.

Pintér Tamás a kapitális harcsával
Fotó: Pintér Tamás / Olvasó

Akár az Öné is lehet A hónap fogása! Bővebb információért kattintson IDE.

Eldőlt a Nagybakónakról eltűnt férfi kutyájának sorsa

Az elmúlt hetekben beszámoltunk arról, hogy a gelsei hegyen holttestet találtak. Mint azt megírtuk: a falu külterületi részén fellelt, kezdetben azonosíthatatlan testmaradványokat egy agresszíven viselkedő kutya védte. A részletekért kattintson IDE.

Babati Benjamin is Marco Rossi keretében!

Előző keretéhez képest 11 új játékost hívott be a magyar labdarúgó-válogatottba Marco Rossi szövetségi kapitány a szeptemberi Nemzetek Ligája-találkozókra. A keretben négy újonc – Cseri Tamás, Schäfer András, Szőke Adrián és a ZTE FC játékosa, Babati Benjamin is megtalálható. A részletekért kattintson IDE.

Újabb négy ZTE FC-játékos kapott meghívót a válogatottakba

Babati Benjamin válogatottba történt meghívása mellett további négy ZTE-játékos is kerettag lett a korosztályos csapatokban. A részletekért kattintson IDE.

Demjén Patrik, a ZTE FC kapusa továbbra is kiegyensúlyozott teljesítményt
nyújt, a meghívása nem is lehet kérdéses Fotó: Pezzetta Umberto / Zalai Hírlap

Ilyet csak ritkán láthatsz: vaddisznó és róka barátságát örökítették meg Zalakarosnál

Egy vaddisznó és egy róka kivételes barátságát örökítette meg nemrégiben Zalakaros határában egy füves területen, közel a szállodákhoz a zalakarosi Takács Edina. A részletekért kattintson IDE.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában