Frissen Zalából

2021.08.17. 09:25

Halálos baleset történt Rédicsnél (frissítve)

Családtagjai szeme láttára hunyt el az a középkorú, cseh állampolgárságú férfi, aki kedden kora reggel, negyed hatkor szenvedett közlekedési balesetet a 86-os úton, a külsősárdi elágazó közelében.

Gyuricza Ferenc

Forrás: Lenti HTP

Információink szerint az áldozat egy Renault Traffic típusú kishaszongépjárművel, egy három autóból álló konvoj élén tartott Rédics felé, amikor egy enyhén jobbra ívelő kanyarban egyelőre még tisztázatlan okból áttért járművével a szemközti sávba, ahol összeütközött egy horvát rendszámú pótkocsis szerelvénnyel. Utóbbi sofőrje bár észlelte a veszélyt, s próbált is az általa vezetett kamionnal az út szélére lehúzódni, a balesetet azonban nem tudta elkerülni.

Az ütközés erejétől a furgon a bal oldali árokba csapódott, a rakománnyal teli kamion a jobb oldali árokba borult. A furgonban ketten – tudomásunk szerint apa és fia – utaztak, az idősebb férfi, aki az autót vezette, olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen elhunyt. A roncsok közé szorult holttettét a helyszínre érkező lenti hivatásos tűzoltók szabadították ki a vezetőfülkéből. Megsérült a furgon utasa és a kamion vezetője is, őket a mentők kórházba szállították. A Renault típusú kishaszongépjármű mögött két szintén cseh rendszámú autó közlekedett, ebben az elhunyt férfi rokonai utaztak, akik szemtanúi voltak a tragikus kimenetelű balesetnek. Úgy tudjuk, a konvoj az Adriai-tengerre tartott. A balesetet követően a mentés és a helyszínelés miatt teljes útzárt rendeltek el a 86-os út érintett szakaszán, ezért a forgalmat elterelték.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában