Frissen Zalából

2021.07.06. 07:00

Elfogták a pénzt követelő vadászt Zalában

Pénzt követelt a vadásztársaságból kilépő tag, a rendőrök fogták el a négymillió forintot átvevő férfit, aki ellen nemrég emeltek vádat önbíráskodás bűntettének kísérlete miatt.

Arany Gábor

Fotó: pixabay.com

A megyei főügyészség helyettes sajtószóvivője, dr. Jánky Judit által ismertetett történet szerint a most 35 éves férfi 2017 márciusában lépett be a dél-zalai vadásztársaságba. Ekkor a szabályzatnak megfelelően egyszeri belépési díjat fizetett. Ez akkor 1 millió forint volt, amely összegre a szabályzat szerint a tag kilépése vagy tagsági viszonyának megszűnése esetén nem tarthat igényt.

A férfi és a vadásztársaság vezetése között idővel elmérgesedett a viszony, ezért a kilépés mellett döntött, ugyanakkor a társasággal szemben anyagi igényt is támasztott. Távozását 5 millió forint kifizetéséhez kötötte, mely a saját és a vele egyidőben belépő vadásztársa belépési díját, valamint az általa a társaságnak természetben szolgáltatott termények és berendezések értékét tartalmazta.

Követelése teljesítésének érdekében 2019. február 20-án ügyvédhez fordult, akinek elmondta, hogy a társaságból ki akar lépni, amiért 5 millió forintot kért. Állítása szerint ennek alátámasztására olyan adatok, fényképek, iratok állnak a rendelkezésére, amelyek pénzügyi és vadászati visszaéléseket bizonyítanak. Ha megegyeznek, a már összekészített feljelentéseket nem teszi meg. Az ügyvéd közbenjárása nyomán a vadásztársaság 3 tagja úgy nyilatkozott, hogy hajlandóak a vádlottnak 4 millió forintot fizetni. Az egyik tag azonban 2019. március 19-én a rendőrséghez fordult, elmondta a vádlott által támasztott követelést, illetőleg azt is, hogy nem kíván neki fizetni, mert a társaság pénzügyei rendben vannak, nincs félnivalója. A rendőrkapitányság a feljelentés alapján nyomozást rendelt el, majd ellenőrzött körülmények között egy találkozót szerveztek a vadász és az egyik tag között Zalaegerszegen a Zala Plaza parkolójában. Itt tag a vadásztársaság számlájáról felvett 4 millió forintot átadta a kilépni szándékozó férfinak, aki ekkor ígéretet tett, hogy nem tesz feljelentéseket, a birtokában levő hangfelvételeket törli, illetve átadott olyan iratokat is, melyek állítása szerint a visszaéléseket bizonyítják.

A pénz átvételét követően a rendőrök a férfit elfogták, a 4 millió forintot lefoglalták.

A férfival szemben önbíráskodás bűntettének kísérlete miatt emelt vádat a Zalaegerszegi Járási Ügyészség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában