Lélekgyógyító fürdőzés

2024.05.04. 13:30

Szép gesztus: súlyos betegségből gyógyuló gyerekekért fogott össze Zalakaros

A Ments Életet Közhasznú Alapítvány súlyos betegségből gyógyuló gyermekei családjaikkal Zalakaros önkormányzatának és a Zalakarosi Turisztikai Egyesület meghívására május 5-én vasárnap érkeznek a fürdővárosba.

Benedek Bálint

A vízi játszótér nagyon népszerű a gyerekek körében

Fotó: ZH-Archívum / Szakony Attila

A zalakarosi kereskedelmi szálláshelyek, a Karos Korzó bérlői és a Zalakarosi Fürdő összefogásának köszönhetően két napot töltenek a városban. Vasárnap a közös ebédet követően a Decsi Fivérek műsora után fürdőzésre invitálják a 15 családot. Korábban hasonló összefogásra Zalakaroson nem volt példa, most viszont egy emberként álltak a vállalkozók és szolgáltatók a jó ügy mellé.

Az alapítvány 12 éve segíti a súlyos, életet veszélyeztető (jellemzően daganatos, CF-es és SMA-s) betegségben szenvedő, vagy ezekből gyógyuló gyermekeket és családjaikat. A „Váltsd valóra te is egy beteg gyermek álmát!” program keretei közt a kis betegek titkos vágyait, kívánságait teljesítik. Az „Álomiskola” projekt a társadalomba történő visszailleszkedésüket segíti elő különböző fejlesztő tevékenységek (gyógytorna, terápiás kezelések, sportolás, nyelvtanulás, logopédus) finanszírozásával. A leginkább rászoruló családok napi gondjait is igyekszik enyhíteni az „Álomkommandó” program például tűzifa-vásárlással, steril szoba kialakításával, tartós élelmiszer vásárlásával. Emellett rendszeresen szerveznek nyaralásokat, kirándulásokat, sport- és kulturális programokat. Tavaly Montenegróba, a magyar labdarúgó-válogatott Európa-bajnoki selejtező mérkőzésére vittek olyan súlyos betegségből gyógyuló gyerekeket, akik még soha nem látták a tengert.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában