Mentőhelikopter szállít el egy sérültet

2024.05.16. 19:02

Baleset miatt teljes útlezárás volt a 71-es úton (Frissítve!)

Két személygépkocsi ütközött össze.

Arany Gábor

Illusztráció

Fotó: ZH

Közúti közlekedési baleset történt Keszthely közelében csütörtökön délután háromnegyed öt előtt nem sokkal. A rendőrség és a katasztrófavédelem első közlése szerint két személyautó a 71-es főút Keszthely és Balatonszentgyörgy közötti szakaszán, a 116. kilométer közelében, Fenékpuszta térségében ütközött össze. Az egyik járműbe beszorult egy ember, őt a műszaki mentést végző keszthelyi hivatásos tűzoltók kézi erővel, az ajtót kifeszítve szabadították ki, majd a mentőkkel közösen kiemelték a járműből; elszállítására mentőhelikopter érkezett. A rajok áramtalanították a járműveket. Az érintett útszakaszt a beavatkozás idejére teljes szélességében lezárták, a forgalmat a rendőrök kerülő utakra terelték. 

A lezárást este fél hét előtt nem sokkal feloldották, közölte érdeklődésünkre Sznopek Veronika, a vármegyei rendőr-főkapitányság sajtószóvivője. Tájékoztatása szerint egy 79 éves  keszthelyi férfi Citroen típusú személygépkocsival Balatonszentgyörgy felé tartott, amikor feltehetően elaludt, járművével áttért a bal oldali sávba, ahol nekiütközött a szemből érkező, szabályosan közlekedő VW típusú személyautónak, amiben két osztrák állampolgár utazott. Ők könnyebben sérültek meg, a keszthelyi férfit pedig súlyos sérülései miatt helikopter szállította kórházba.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában