Iparjogvédelmi jogok megsértése miatt indult eljárás

2024.05.22. 09:08

Többezer hamis árutól roskadozott a kamion

Görögországból tartott Németország felé az a bolgár teherautó, amit a pénzügyőrök rutinellenőrzés miatt állítottak félre.

Arany Gábor

Egy a több ezer hamisítványból

Fotó: NAV

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának közlése szerint Gyulánál állították meg a Görögországból Németország felé tartó teherjárművet. A raktér átvizsgálásakor több árunál akadtak problémák. Az ömlesztve szállított, Nike feliratú cipők, sportmezek, iPhone adatkábelek és Samsung fülhallgatók silány minősége és csomagolása keltette fel leginkább a pénzügyőrök figyelmét. A termékeket a jogtulajdonosok képviselői is szemügyre vették és megerősítették, hogy mindegyik hamisítvány, azokat a védjegy tulajdonosának engedélye nélkül hozták forgalomba. A sofőr azt mondta, hogy a hamis árukról nem tudott, a kamiont lezárt raktérrel vette át. A járőrök lefoglaltak több mint ötezer árucikket, melyek mintegy százmillió forint kárt okoztak a jogtulajdonosoknak. Az adóhatóság iparjogvédelmi jogok megsértése miatt indított eljárást. 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában