Megújul a Csengey sétány

2024.05.17. 18:30

Több mint ötvenmillió forintot fordítanak a fejlesztésre Keszthelyen

Megkezdődött a keszthelyi Csengey Dénes sétány megújítása. Most vízáteresztő burkolatot építenek a kivitelezők, később pedig cserjéket, fákat telepítenek, illetve padokat és játszóeszközöket helyeznek el, s madárodúk kerülnek a fákra.

Péter B. Árpád

A munkaterületen folyamatosan dolgoznak, s amikor elkészül az új burkolat, a sétányt megnyitják a gyalogosok előtt, képünkön Manninger Jenő és Legoza Sándor képviselőjelölt a bejáráson

Fotó: PBÁ

A helyszíni bejárás során Manninger Jenő polgármester elmondta, a projekt társadalmi egyeztetése már tavaly megtörtént, a beruházás terveiről kikérték az itt élők véleményét is. A városvezető úgy fogalmazott: a Balaton Fejlesztési Tanács 33 millió forinttal támogatja a munkálatokat, amelyekhez az önkormányzat további 20 milliót biztosít.

A polgármester kiemelte, fontos cél, hogy a lakótelepi környezetben otthonosabban érezzék magukat az emberek, s bár az itt élők így is szerették, de ez a rész egy picit elhanyagolt volt már. Manninger Jenő leszögezte, a Csengey Dénes sétány értékeit megőrzik, vagyis 

továbbra is csendes, nyugodt terület lesz, de sokkal szebb és jobban járható.

Amint arról korábban, a megújítás kapcsán tartott őszi lakossági fórum után beszámoltunk, a terület összességében 330 méter hosszúságban szépül meg, a sétány északi végében pedig közösségi teret alakítanak ki. A tervező cég számos felmérést végzett a területen, többek között átvizsgálta a már meglévő növényzetet is.

Terepszemle az épülő Csengey sétányon, elöl Manninger Jenő, mögötte Legoza Sándor képviselőjelölt
Fotó: PBÁ

Éppen ezért a beruházás során gondot fordítanak az idős fák ápolására, védelmére is, a kivitelezők pedig a későbbiekben kiegészítő utcabútorokat, például hulladékgyűjtőket és kerékpártárolókat helyeznek el.

A munkaterületen folyamatosan dolgoznak, s az ígéret szerint, amikor elkészül az új burkolat, a sétányt megnyitják a gyalogosok számára, a beruházás többi elemét pedig ezt követően fejezik be.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában