Frissen Zalából

2021.04.28. 13:40

Politikán vesztek össze – Amikor elszabadul a szesztől fűtött indulat Zalában

A harag rossz tanácsadó, gyakran a legkisebb vélt vagy valós sérelem is agresszióhoz vezet, pláne, ha szesz fűti az indulatokat. Erre példa az a három történet is, amelyek következő fejezeteit már a bíróságon fogják írni.

Arany Gábor

Fotó: pixabay.com

A megyei főügyészség sajtószóvivője, dr. Pirger Csaba által ismertetett, nemrég vádemelésig jutott egyik ügy eseményei 2020. június 15-én délután zajlottak. Baráti társaság múlatta az időt poharazgatva egy nagykanizsai lakásban, köztük egy 32 éves férfi is. Egy idő után a kompánia az italozást a nagykanizsai Interspar áruház mögötti részen folytatta, ahol némi szóváltás alakult ki, de aztán békében szétváltak. A 32 éves férfi azonban a további szeszfogyasztás hatására egyre indulatosabbá vált, majd éjfél előtt nem sokkal 116 centis fakarót vett magához, ezután megkereste korábbi vitapartnerét, nyomába eredt, rákiabált, hogy „megöllek”, majd legalább kétszer felé ütött. A megtámadott a jobb kezét maga elé emelve védekezett, majd néhány ütés után sikerült elvennie a karót támadójától, aki ekkor elfutott, ő pedig értesítette a rendőrséget, a mentőket. A megtámadott az ütlegekben 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett, azonban a bántalmazás eszközére, módjára, a támadott testtájra figyelemmel alkalmas volt súlyosabb sérülés előidézésére is, fogalmazott a vádirat.

A poharazgatással töltött idő torkollt erőszakba a másik esetben is, amelynek eseményei 2020 október 18-án este Nagykanizsán a Vámudvarban zajlottak. Ide érkezett egy 31 éves lengyel kamionos férfi, aki Szlovákiából úti célja felé tartva tartott pihenőt. Ugyanebben a parkolóban töltötte idejét egy fehérorosz állampolgárságú kamionsofőr is, aki előző nap érkezett a kamionjával szintén Szlovákiából. Az este folyamán a kamionsofőrök az udvarban összegyűltek, beszélgettek, ettek, ittak, köztük a fehérorosz és a lengyel sofőr is, és mindketten jócskán poharazgattak, leittasodtak. Társalgás közben szóba került közöttük a politika, amin aztán összevitatkoztak, ennek során a lengyel sofőr kétszer is olyan erővel csapott ellenfele arcába, hogy annak eleredt az orra vére. Ekkor ő elment lemosni magáról a vért, majd baseballütővel tért vissza, és azzal kezdte kergetni a lengyel sofőrt, akit a jobb karján többször megütött könnyebb sérüléseket okozva neki ezzel. A fehérorosz férfi sérülése pedig nyolc napon túl gyógyulónak minősült, mert a bántalmazástól orrcsontja eltört, és ennek gyógytartama közel négy hét volt.

A történtekre tekintettel a két ügyben testi sértés, illetve annak kísérlete miatt emelt vádat a kanizsai járási ügyészség.

A harmadik történetben pedig garázdasággal vádolja az egerszegi járási ügyészség azt a 46 éves zalaegerszegi férfit, aki 2020. november 2-án délelőtt a megyeszékhelyi hajléktalanszálló előtt támadt rá egy sorstársára. A Hock János úti épület előtt a padon ülő áldozatát földre rántotta, ököllel többször megütötte, tovább bántalmazta, még fejbe is rúgta. A támadásnak többen is szemtanúit voltak, s bennük ez megbotránkozást, riadalmat keltett. A szerencsétlenül járt ember nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett.

Kiemelt képünk illusztráció!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában