A Helikon TC felnőtt csapattal is visszatérne a tenisz országos körforgásába

2023.11.29. 18:00

Két nagyon rangos versenyt is vendégül láttak a szezonban

A szabadtéri sportok művelőihez idén kegyes volt az időjárás, a teniszezők is sokáig nem kényszerültek fedél alá. Keszthelyen azonban elsősorban nem ezért volt sikeres az elmúlt szezon.

Góth Imre

Horváth Imre, Erdei Csaba Szenior Tenisz Szövetség elnöke és Nagy Bálint országgyűlési képviselő a keszthelyi verseny szünetében

Fotó: Góth Imre

A helyi Helikon TC elnöke, Horváth Imre elégedetten tekintett vissza a közelmúlt történéseire.

Láthatóan fellendült a keszthelyi teniszélet – állapította meg az elnök. – Köszönhetően a Helikon Tenisz Clubnak, a Helikon Teniszcentrumnak és az Ady utcai teniszpályáknak. Két nagyon rangos versenynek is otthont adhattunk. Magyarország Nemzetközi Szenior Teniszbajnokságán idén 230-an indultak a 35 év feletti korosztályokban, s reméljük, jövőre a létszám emelkedni fog, akár ismét 300 fő fölött lehetünk, mint a legszebb időkben. Illetve óriási sikert jelentett a Helikon Teniszcentrumnak, hogy Keszthelyen rendezték meg a magyar–török Davis-kupa találkozót szeptember közepén. Mindenkinek feledhetetlen élményt jelentett ez a párharc. Nagyon fontos mindnyájunk életében a sport és a mozgás. Munkánk alapját az ifjúsági tenisz jelenti. Nagy hangsúlyt szeretnénk fektetni a Helikon TC-nél az utánpótlás nevelésre. Örvendetes számunkra a város partnersége. Segítséget kapunk a pályák karbantartásában, állagmegóvásában és a sportág népszerűsítésében is, valamint az általános iskolák bevonásában. Az ifjúsági tenisz a 7-14 éves korosztályt érinti, minél több fiatalt szeretnénk a pályáinkon látni. Polozgai Ernő edző magas szakmai tudással foglalkozik a gyerekekkel. Szeretnénk, ha ismét visszatérne a 80-as, 90-es évek pezsgő teniszélete Keszthelyre. Nagy öröm, hogy a városvezetés idén már az új bérlővel biztosítja a téli fedett pályákat, így egész évben zavartalan a teniszoktatás.

A keszthelyiek remélik: 2-3 éven belül nevezni tudnak az ifjúsági bajnokságba, és ha úgy alakul, az erőfelmérést követően a felnőtteknél is indíthatnak majd csapatot.

Legutóbb férfi csapatunk volt, most lányok érdeklődnek inkább a sportág iránt – folytatta Horváth Imre. – Küzdeni tudásukkal, győztes mentalitásukkal nagyon komolyan veszik a teniszezést. Örömmel tapasztaltuk a dr. Forintos László emlékverseny iránti érdeklődést is, remélem, jövőre itt is még szebb hazai sikereknek örülhetünk. Erőteljesebben szeretnénk bekapcsolódni a magyar teniszéletbe.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában