Frissen Zalából

2021.11.25. 18:26

Két meccsen 6 zalai pont – Fővárosi ellenfeleket vertek labdarúgóink a női NB II-ben

Tökéletesen sikerült a 12. forduló a női labdarúgó NB II zalai csapatai­nak. A Nova hatodik, a ZTE (két meccsel kevesebbet játszva) hetedik a Nyugati csoport tabelláján.

Kerkai Attila, Bedő István

Kozma Enikő vezeti a labdát a ZTE egy korábbi meccsén

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Katona Tibor

Vasas Kubala Akadémia–ADA Nova SE 1-2 (1-2)

Budapest, 50 néző. Jv.: dr. Vigh T.

Nova: Sebők V. – Sóstai, Molnár, Farkas Cs., Gergelics (Szentes), Köröcz, Szabó Zs., Németh (Szokol), Melles, Szollár, Buncsák. Edző: Domján Péter.

Gólszerzők: Kardos (2.), illetve Németh P. (26.), Köröcz (29. – 11-esből).

Mindkét csapat támadólag lépett fel és a Vasas már a második percben gólnak örülhetett egy zalai figyelmetlenség után. A novai lányok eztán fokozták a tempót és a félidő derekán fordítottak két gyors találattal. A második játékrész is nyílt sisakos támadófutballt hozott, amelyben mindkét oldalon akadtak lehetőségek, de maradt a félidőben kialakult állás. A Nova roppant értékes három pontot szerzett a kifejezetten jó Vasas otthonában.

Domján Péter: „Az első negyedórában az öltözőben maradtunk, de fokozatosan vettük fel a meccs ritmusát. Jó ellenféllel szemben értékes három pontot szereztünk.”

Kozma Enikő vezeti a labdát a ZTE egy korábbi meccsén
Fotó: Katona Tibor / Zalai Hírlap

ZTE FC–BVSC Zugló 1-0 (0-0)

Zalaegerszeg, 50 néző. Jv.: Csobot.

ZTE: Császár H. – Török, Nagy, Pupos, Horváth V., Grubits, Nyári, Sopronyi (Bánfi), Szegedi, Jelencsics (Kozma), Hetyei. Edző: Pergel Andrea.

G.: Pupos (57.).

Az egy győzelemmel rendelkező fővárosiak ellen a hazaiak számítottak esélyesnek. Gyorsan meg is szerezhette volna a vezetést a ZTE, ám a 7. percben 11-est hibázott. A hazaiak nem találták a játék ritmusát, nem tudni, lebecsülték-e ellenfelüket, vagy a BVSC fogott ki jó napot. A mély talajon a küzdelem dominált, a kapuk alig kerültek veszélybe. Szünet után Pupos villanása gólt ért, de a hazaiak továbbra is görcsösen játszottak. A rossz felfogásban játszó zalaiak nem tudtak mit kezdeni a vasutasok szívós védekezésével.

Pergel Andrea: „A győzelemnek lehet örülni, a mutatott játéknak kevésbé. Igaz, sok a sérült és a beteg a csapatnál.„

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában