Frissen Zalából

2021.10.03. 20:31

ZTE II. és Kanizsa: gól nélkül az NB III.-ban sem megy

A labdarúgó NB III. Nyugati-csoportjának 10. fordulójában a mezőny három zalai csapata összesen egy gólt, és ezzel egy pontot szerzett.

BI, KL

Sárga mezben az Andráshida tegnapi, pontot érő góljának szerzője, Szabó Martin Fotó: Katona Tibor

Gyirmót FC Győr II.- ZTE FC II. 1-0 (0-0) Győr, 150 néző. Jv.: Gáspár. ZTE: Köcse – Jóna, Bekő, Dóczi, Szántó, Németh D. (Őr, a szünetben), Fehér (Csóka, 59.), Beke (Szökrönyös Z., 70.), Papp Cs., Papp L., Kámi. Vezetőedző: Bozsik József.

Gólszerző: Mayer (76.). A rutinosabb vendéglátók többet birtokolták a labdát, helyzetek viszont mindkét oldalon akadtak az első félidőben. A Gyirmót fordulás után is igyekezett uralni a találkozót, a ZTE viszont jól küzdött. A hazaiak sok labdát lőttek be a zalai 16-osra, hogy így teremtsenek helyzetet és végül egy ilyen akció végén szerezték is meg a győzelmet: szerencsésen megpattanó labdát lőtt közelről a kapuba Mayer.

Bozsik József: „A nagyon jó erőkből álló Gyirmót ellen fiatal csapatom maximálisan helytállt.”

Balatonfüredi FC- FC Nagykanizsa 1-0 (1-0)

Balatonfüred, 100 néző. Jv.: Muhari.

FCN: Borsi – Horváth B., Pál D., Kovalovszki, Tóth G. – Kószás (Kobra, 86.), Béli M. (Nikics, 68.), Talabér (Szabó P., 68.) – Lőrincz (Péntek, 74.), Ekker (Bohata, 74.), Vlasics (Kobra). Vezetőedző: Koller Zoltán.

G.: Vlasics (74. – öngól). Jól kezdtek a vendégek, csak a gól hiányzott a játékukból. Ahogy telt az idő, úgy javultak fel a vendéglátók, érezni lehetett: amelyik csapat betalál, be is húzza a győzelmet. Végül kanizsai játékos zörgette meg a hálót, de a három pont a hazaiaké lett.

Sárga mezben az Andráshida tegnapi, pontot érő góljának szerzője, Szabó Martin Fotó: Katona Tibor

Koller Zoltán: „Jól kezdtünk, irányítottunk, de sajnos ilyen szerencsétlen periódusban vagyunk. Több támadást kellett volna a kaput eltalálva befejeznünk.”

Tarr Andráshida- BVSC Zugló 1-1 (0-0)

Zalaegerszeg, 100 néző. Jv.: Maml.

Andráshida: Czirjék – Szinay, Temlén (Czotter), Mavolo, Szabó M. (Karóczkai, 90.), Péntek (Czotter), Kalamár, Vass (Czotter, 68.), Dömötörffy, Czafit (Fábián, 77.), Kovács L. (Czene, 90.). Edző: Dobos Sándor. G.: Szabó M. (82.), illetve Kokenszky (77.).

A sereghajtó a listavezetőt fogadta, ez a párosítás nem ígért sok jót a zalaiaknak, ám az egerszegi csapat ezúttal rácáfolt a tabellára. A lelkes hazaiak egyenrangú ellenfelek voltak, fegyelmezett játékkal eltüntették a két csapat közt meglévő tudásbeli különbséget. Az első félidőben kimaradt egy nagy hazai helyzet, egy 11-es-gyanús szituációnál pedig néma maradt a játékvezető sípja. Fordulás után is kiegyenlített játék zajlott a pályán, majd a hajrában megszerezte a vezetést az éllovas. A becsülettel küzdő Andráshida azonban ekkor sem adta fel és rövidesen „ megérdemelten ” egyenlített.

Dobos Sándor: „A taktikai utasításokat betartva, nagyszerűen játszott a csapat. Kis szerencsével nagyobb meglepetést is okozhattunk volna.”

További eredmények: ETO Akadémia-Bicske 1-1, Fehérvár II.-Tatabánya 0-0, Kelen- Puskás II. 1-1, Mosonmagyaróvár -Gárdony 3-1, Pápa-Érd 2-1, Sopron-Veszprém 1-0.

Lapzárta után: Kaposvár-Komárom.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában