Az időseket köszöntötték

2024.04.29. 15:00

Szépkorúak ünnepnapja Zalaháshágyon

Vasárnap délután tartotta a szépkorúak ünnepét Zalaháshágy önkormányzata. A rendezvény szónoka Pácsonyi Imre, a Zala vármegyei közgyűlés alelnöke, az idősügyi tanács elnöke volt.

Gyuricza Ferenc

Horváth Gyula, Gál József, Vadász Károlyné és Pácsonyi Imre a vasárnap délutáni rendezvényen

Fotó: Gyuricza Ferenc

Őt megelőzően Horváth Gyula polgármester köszöntötte a jelenlévőket, megemlékezve arról, hogy a nyugdíjas korosztály tagjainak a XX. században mennyi áldozatot kellett hozniuk annak érdekében, hogy ma nyugodt, méltó körülmények között élhessünk. Pácsonyi Imre folytatva a polgármester gondolatait arról beszélt, hogy az időskorra felhalmozott tapasztalatoknak különösen nagy értéke van, megfontoltabbá, higgadtabbá válik tőle az ember. Emellett szólt a közösség erejéről s az egyén társadalomban betöltött szerepéről is, azt kérve a jelenlévőktől, hogy öntudatos módon becsüljék meg s legyenek büszkék arra, amit aktív korukban tettek családjukért, falujukért.

Az ünnepi beszédet követően Pácsonyi Imre és Horváth Gyula külön is köszöntötte a falu jelenlévő legidősebb lakóit, a helyi születésű, 88. évében járó Gál Józsefet és a 86 esztendős Vadász Károlynét. Ezt követően helyi szereplők – köztük az Aranyhárs Egyesület és az Ezüsthárs Asszonykórus tagjai, illetve a gősfai Vitárgyai Vigadók – adtak műsort. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában