Helyreállítási-karbantartási munkálatok

2024.04.29. 16:00

Nagy igénybevételű út újult meg Zalatárnokon

Önerős munkálatként végeztette el a Szent György-hegyre vezető út karbantartását Zalatárnok önkormányzata. A munkálatokra ezért volt szükség, mert a két évvel ezelőtt pályázati támogatásból megerősített másfél kilométeres szakasznak viszonylag nagy az igénybevétele.

Gyuricza Ferenc

Soós Zsolt (jobbról) a munkálatokról egyeztet a hengerezést végző Légrádi Péterrel

Fotó: Gyuricza Ferenc

A munkálatokról Soós Zsolt polgármester számolt be lapunknak. Emlékeztetett rá, hogy a község zártkertjéhez, azaz a Szent György-hegyre vezető út megerősítését két éve részben az Európai Unió által finanszírozott beruházásként, részben a magyar kormány támogatásával, illetve 15 százalékos önerő ráfordításával végeztette el az önkormányzat.

- Ennek köszönhetően nagyon masszív alapú, minden időjárási körülmények között járható zúzalékköves utat kapott településünk – mondta a polgármester. – A felső rétegének azonban folyamatos karbantartásra van szüksége, ezt idén tavaszra terveztük. A munkálatok gréderezést, hengerezést foglalnak magukba, továbbá ahol szükséges, ott pótoljuk a bazaltot is.

Soós Zsolt azt mondja, a karbantartás az említett pályázathoz kapcsolódó kötelező önkormányzati feladat, de amúgy is figyelmet fordítanak rá, hiszen nemcsak a Szent György-hegyi birtokok érhetőek el ezen az úton keresztül, hanem egyéb mezőgazdasági művelés alatt álló területek is. A munkálatok érintik továbbá a Szent György-hegy gerincén áthaladó szakaszt, a temetőhöz vezető részt, a temetői parkolót, a futballpályát és az IKSZT előtti zúzalékköves részen is végeznek helyreállítást. Májusban indul a karbantartási program második üteme, akkor szintén önerős beruházásként a vakolai és orokláni településrészen, valamint a Dózsa György és a Kelemen Imre utcában javítják a közlekedési infrastruktúrát. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!