Drága mulatság

2024.05.16. 12:00

Mélyen a zsebükbe kell nyúlniuk a fesztiválozóknak

Már csak néhány hét és kezdődik a fesztiválszezon. Az ország szinte minden szegletének megvan a saját fesztiválja, a Balaton körül természetesen folyamatosak lesznek a bulik. Ahhoz már hozzá szokhattunk, hogy ezek a rendezvények évről évre egyre drágulnak, de 2024-ben még így is szerencsésnek mondhatják magukat a rutinos fesztiválosok.

Zaol.hu

Már csak néhány hét és kezdődik a fesztiválszezon

Forrás: likebalaton.hu

A likebaton.hu közlése szerint az idei évben átlagosan 13,5 százalékkal lettek drágábbak a fesztiválokra kínált teljes bérletek. Itt az egyes rendezvényeknél kicsit nehézkes az összehasonlítás, mivel vannak rendkívül hosszú, akár 10 napos fesztiválok (Művészetek Völgye), 
de csak háromnapos bulik is (SopronFest). 

Forrás: likebalaton.hu


Az árazás tehát így nem összevethető, de az például továbbra is fennáll, hogy a hatnapos Sziget Fesztivál a legdrágább. A 13,5 százalékos drágulás a vizsgált 12 rendezvény átlag bérletárainak az emelkedését jelenti. A Sziget esetében hozzá kell tenni, hogy idén először kínálnak 108 900 forintos U21 bérletet, amit a 21, vagy annál fiatalabbak vásárolhatnak meg. Ez a kedvezményes bérlet nem szerepel az összehasonlításban.

Tavaly is elkészítette a Világgazdaság a fesztiválkörképet, ekkor azt lehetett látni, hogy egy 20-35 százalékos drágulás söpört végig az iparágon. Az idei évben sokkal kisebb mértékben drágultak a fesztiválok. A teljes bérletek árai átlagosan 13,5 százalékkal emelkedtek, a napijegyek pedig átlagosan 5,2 százalékkal kerülnek többe.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában