Frissen Zalából

2021.09.20. 20:00

Szerdán a ZTE KK számára is elkezdődik az új szezon

Mint beszámoltunk róla, mégis hazai mérkőzéssel kezdi meg az új szezont a Zalakerámia-ZTE KK NB I A csoportos férfi kosárlabdacsapata, méghozzá nem is akármilyen találkozóval: szerdán 17.30 órától az Egis-Körmend lesz a vendég.

Kerkai Attila

Derrick Wilson (12), a ZTE és Maliek White, a Körmend légiósa a Göcsej Kupán

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Katona Tibor

Eredetileg – egészen vasárnapig – úgy volt, hogy szerdán Körmenden kezd a két csapat, és a sorsolás is így készült el, azonban a vasiak a pályafelújítás elhúzódására hivatkozva szerették volna októberre halasztani az összecsapást. Végül a hármas megállapodás (ZTE KK, Körmend, MKOSZ) értelmében az 1. és a 14. fordulót felcserélték, azaz hivatalosan a két csapat a 14. forduló mérkőzésével kezd, míg a nyitóforduló meccsét december 27-én játsszák le.

Derrick Wilson (12), a ZTE és Maliek White, a Körmend légiósa a Göcsej Kupán
Fotó: Katona Tibor / Zalai Hírlap

A lényeg az, hogy szerdán Zalakerámia-ZTE KK – Egis Körmend találkozót rendeznek az egerszegi Zalakerámia Sportcsarnokban. Új bajnoki sorozat indul (2021–2022), és újak a rendszabályok is. Mindezt azért kell kihangsúlyozni, mert a koronavírus-járvány kitörése óta számos rendelkezés lépett életbe. Vagyis, csak védettségi igazolvánnyal rendelkező szurkolók lehetnek ott a lelátón, illetve 18 év alattiak egy felnőtt kísérővel, ha még nem rendelkeznek igazolással. Fontos, és lényeges változás ettől a szezontól, hogy a sportcsarnok lelátóján mindenki azt az ülőhelyet foglalhatja el, ahova a jegye szól. Hétfő reggeltől elkezdődött a ZTE KK honlapján az online elővétel. Stárics Kornél, a ZTE KK ügyvezetője lapunknak elmondta, mindenkit arra ­ösztönöz, hogy lehetőség szerint online vásárolja meg a belépőjét.

– Ez egyrészt egy kényelmes megoldás, másrészt oda váltja meg a helyét, ahova ő szeretné – mondta Stárics Kornél, de persze nem csak így juthatnak belépőhöz a drukkerek. – A Dísz téren található Kvártélyház jegyirodában nyitvatartási időben szintén lesz lehetőség a jegyelővételre szerdáig. A mérkőzés napján a sportcsarnokban egy pénztár fog működni.

Az ügyvezető elmondta, hogy 150 vendégbelépőt biztosítottak a körmendi drukkereknek, a vendégszektor pedig a megszokott, déli III-as szektor lesz. S hogy milyen érdeklődésre számítanak a nyitányon?

– Reméljük, hogy sokan lesznek kíváncsiak a két régi rivális örökrangadójára, és ez is a természetes – válaszolta az ügyvezető. – Mindkét oldalon nagy a várakozás, de azért érezhető, hogy a jelenlegi helyzet visszafogja ezt. Nem biztos, hogy csordultig megtelnek a lelátók, de hogy sokan leszünk, az biztos.

A belépéshez természetesen fel kell majd mutatni a védettségi igazolást, és ezen átjutva ellenőrzik a belépőjegyeket. Ez is újdonság lesz a mostani szezontól.

Ami pedig a két csapatot illeti: a ZTE KK és a Körmend kerete is megváltozott, talán a zalaiaké jobban. A valamivel több, mint egy hete rendezett Göcsej Kupa döntőjét éppen ez a két csapat vívta, és a ZTE KK 81-75-re győzött. Természetesen felkészülési mérkőzésről volt szó, amit illik mindig megjegyezni egy-egy bajnoki rajt előtt. Merthogy tapasztalatból tudjuk, egészen más hangulata van egy tétmérkőzésnek, más a „karaktere”.

Arra, hogy a Teo Cizmic vezetőedző által irányított Zalakerámia-ZTE KK mire lehet képes az új szezonban, ma ­talán még nem lehet válaszolni. Illetve a mezőnyt behatóbban ismerők, a szakemberek, akik az átlagnál mélyebben ismerik a játékosokat és csapatokat, talán már következtetni tudnak sok mindenre, de a szurkolóknak valószínűleg kell még egy kis idő. Arra, hogy lássák az első fordulók eredményeit és játékát. Ami biztos, hogy jellemzően a légiósok minden csapatnál meghatározó szerepet töltenek majd be, de a fiatalszabályt figyelembe véve az is tényező lehet, hol, milyen minőséget képviselő U23-as mag van. A magyar kontingens szintén tényező, hiszen nem mindegy, hogy a részben a kispadról érkezők mennyit tudnak hozzátenni a csapat teljesítményéhez.

Ami biztos, hogy a címvédő Falco KC csapata most is bajnokesélyes, s a legutóbbi finalista Szolnok ismét ott lehet a végjátékban. A DEAC immár tényezővé lépett elő a hazai bajnokságban, az Alba Fehérvár pedig továbbra is az. A meglepetésfaktorral pedig mindig számolni kell, így a Sopron, a Paks, a ZTE KK, a Körmend és a Kaposvár is lehet egy ilyen csapat, nem leírva persze a többieket sem.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában