Gigászi alkarok

2024.05.02. 08:30

Mutánsok a szkander világában

A mai cikkünkben megismerjük a karbirkózó sportág nem mindennapi ikonjait!

Zaol.hu

Forrás: Getty Images

Rengeteg profi karbirkózó él köztünk, akik hivatásos versenyeken teszik magukat próbára. Ám köztük is kitűnnek azok a személyek, akik születési rendellenességük okán, nem mindennapi látványt nyújtanak.

Oleg Zhokh

Forrás: Oleg Zhokh Instagram oldal

Mindenki csupán úgy ismeri, mint a "Mutáns". Az ukrán szkander legenda karja első pillantásra úgy tűnik, mintha plusz egy alkart növesztett volna a bal kezéhez. Ez a veleszületett tulajdonság különleges képességet ad neki, ami miatt gyakorlatilag verhetetlen lett a saját súlycsoportjában. Ezért gyakran a nehézsúlyú kategóriában versenyez, van hogy 30 kilóval nehezebb ellenfelekkel szemben is, és csak a legjobbaktól szenved vereséget. Sajnálatos módon egy tragikus autóbalesetben Zhokh súlyosan megsérült, eltört a bal karja, és 10 napig volt kómában. Ez az eset félbeszakította a fiatal ukrán karrierjét, ami több műtétre kényszerítette, de szerencsére maradandó károk nélkül felépült. A kórházi tartózkodást követően hosszú rehabilitációs időszak következett, amikor gyakorlatilag nulláról kellett újraépítenie mindent. Korábban ő volt a bal karral valódi király, most azonban a kezdetektől kellett újra kezdenie. Ám azóta sikerült felépülnie, és azóta ismét bajnok lett! 

Matthias Schlitte

Forrás: Matthias  Schlitte Instagram oldal

Matthias, közismert nevén "Hellboy", egy genetikai rendellenesség miatt a jobb karja csaknem háromszor akkora, mint egy átlagemberé. A különbség Matthias-t nagyon zavarta a kamaszkorában, de 16 évesen úgy döntött, hogy benevez egy amatőr szkanderbajnokságra. Azóta a sport segítségével hatalmasra nőtt jobb karjára koncentrál. Ma már profi bajnokságokat nyer, tévéműsorokban szerepel, és bemutatókból tartja fenn magát.

Jeff Dabe

Forrás: Jeff Dabe Instagram oldal

A rajongói márcsak  Popeye-nak hívják, utalva a hatalmas alkarú rajzfilmhősre, bár valójában Jeff egyáltalán nem rajong a spenótért. Hatalmas méreteivel, már együtt született, csecsemőkori képein is látszik, hogy felső végtagjai eltérnek a megszokottól. Az orvosok korábban elefantózisra gyanakodtak, mely a végtagok megvastagodását okozza, azonban a vizsgálatok kimutatták, hogy Jeffnek nincs genetikai eltérése. Manapság Jeff adottságait a szkanderben bontakoztatta ki. Idővel  profi sportolóvá vált, és rendszeresen vesz részt különböző versenyeken.

 

 

 

 


 

 


 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában