Frissen Zalából

2021.09.23. 19:50

Első nemzetközi erőemelő versenyére készül a zalaegerszegi Horváth Mátyás Kolos

Szeptember 23. és október 3. között Svédországban, Halmstadtban rendezik a junior, master és open kategóriákban az erőemelő világbajnokságot. Ott lesz egy zalaegerszegi versenyző, Horváth Mátyás Kolos is, aki tagja a válogatott keretnek, és +120 kilogrammos súlycsoportban képviseli a várost és a magyar színeket.

Jóna István

Hajmási György edző és Horváth Mátyás Kolos edzés közben

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Katona Tibor

Horváth Mátyás Kolos néhány évvel ezelőtt kezdett el komolyabban foglalkozni az erőemeléssel. Bevallása szerint mindig túlsúllyal küzdött, de nem ez volt a fő indok, hogy az edzőterembe tévedt.

Hajmási György edző és Horváth Mátyás Kolos edzés közben
Fotó: Katona Tibor / Zalai Hírlap

– Nekem egy vesém van, és nem végezhetek kontaktsportokat. Túl sok választásom nem volt, így lejöttem a HagymaGym edzőterembe, ahol Hajmási György kezdett el velem foglalkozni – árulta el a fiatal versenyző, aki a junior korosztályban indul. – Valami elindult bennem és ráéreztem az ízére. Egy idő után jöttek a versenyfeladatok, a guggolás, a nyomás, a húzás, majd az első versenyen bizonyosságot nyert számomra, hogy ebben a sportban jó lehetek.

Mátyás 2019-ben állhatott először dobogóra, és 18 évesen már kétszeres junior magyar bajnok erőemelőnek mondhatja magát. Most nagy várakozásokkal telve, tapasztalatszerzésként tekint a svédországi versenyre, edzője és felkészítője, Hajmási György büszke tanítványára, aki az egyesület színeiben elsőként vehet részt nemzetközi versenyen.

– Az idei erőemelő magyar bajnokságon guggolásban, emelésben és összetettben is megdöntötte a saját országos csúcsait és elérte a nemzetközi szintet. A svédországi versenyre nagyon sokat készültünk, és Matyi jó formában várhatja az első nemzetközi megmérettetését – mondta el tanítványáról Hajmási György.

A 18 éves versenyző a válogatott kerettel vasárnap utazik Halmstadtba, ahol a keddi (szeptember 28-i) programban fog bemutatkozni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában