Frissen Zalából

2021.07.16. 13:43

ZTE FC: győztes meccs, Szalay-duplával

Pénteken a déli órákban játszotta le utolsó szlovéniai felkészülési mérkőzést a ZTE FC labdarúgó együttese, amely Koszta Márk, valamint a duplázó Szalay Szabolcs találataival 3-0-ra győzte le a Drava Ptujt.

Kerkai Attila

Szalay Szabolcs (kékben) két gólt lőtt a Ptujnak

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Katona Tibor

NK Drava Ptuj – ZTE FC 0-3 (0-0)

Ptuj.

ZTE FC: Demjén – Serafimov (Némth D.), Kálnoki-Kis (Németh E.), Bobál D. (Sebestyén), Gergényi (Beke) – Bedi (Halilovic), Sankovic (Tajti) – Babati (Milovanovikj), Koszta (Papp L.), Skribek (Meshack) – Zimonyi (Szalay Sz.).

Gólszerzők: Koszta, Szalay Sz. (2).

Szalay Szabolcs (kékben) két gólt lőtt a Ptujnak
Fotó: Katona Tibor / Zalai Hírlap

A szlovén II. osztályú ellenféllel útban hazafele a roglai edzőtáborból mérkőzött meg Waltner Róbert együttese. Az első félidőben még kimaradtak az egerszegiek helyzetei, így Bedinek is volt két ígéretes lehetősége, aztán a fordulás után Koszta juttatta vezetéshez a ZTE FC-t. Ezúttak nem cserélt a szünetben a szakvezetés, nagyjából tíz perc után Bedi és Babati jött le, és majd csak ezután, a 65. percnél következett a Tömeges csere zalai oldalon, csupán Demjén kapus maradt fenn végig a pályán. A friss emberek pedig jól szálltak be a játékba, Szalay Szabolcs előbb balról teremtett magának helyzetet és szépen nyesett a kapuba. Ezt követően Beke futott el szépen és keresztpassza után jókor érkezett Szalay a kapu elé szerezte meg második találatát.

Az egerszegiek tehát újabb győztes meccsel (kedden az NK Rogaskát győzték le 2-1-re) búcsúzott at ötnapos szlovéniai edzőtábortól. A csapat tagjai két nap pihenőt kapnak, és hétfőn folytatják tovább a felkészülést, jövő szombaton pedig a ZTE Arénában rendezik a bajnoki főpróbát a most már hagyományos ZTE Fieszta keretében, amikor a ciprusi első osztályú AEK Larnaca lesz a vendég.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában