A jól sikerült szolnoki válogató után jöhet a szegedi világkupa

2024.05.02. 14:00

Kurucz Levente szerint az igazi munka most kezdődik...

Kurucz Levente szerint "tökéletes pályát ment" párostársával, Opavszky Márkkal a szerdai szolnoki olimpiai válogatón, amikor megnyerték az olimpiai szám, vagyis a kajak kettes 500 métert. Az újabb feladat pedig máris itt van, hiszen a jövő hét végén a szegedi világkupán vár rájuk fontos feladat.

Kerkai Attila

Kurucz Levente, a kajak egyes 200 méter befutója után, mellette a vele azonos idővel célba ért és szintén győztesnek kihirdetett szegedi Birkás Balázs

Forrás: Magyar Kajak-kenu Szövetség

Tegnapi híradásunkban már beszámoltunk róla, hogy Kurucz Levente, a Plastex Kanizsa Kajak-kenu Klub versenyzője Szolnokon az olimpiai válogatón a kajak egyes 200 méteren és kajak kettes 500 méteren is az első helyen végzett. A 21 esztendős kanizsai kajakos párjával, Opavszky Márkkal, az MTK versenyzőjével győzött, megelőzve az előfutamban és a döntőben is a Nádas Bence, Tótka Sándor kettőst. Történt mindez az olimpiai számban, Kurucz Levente pedig később a kajak egyes 200 méteren is győzött.

A kanizsai fiatalemberrel csütörtök délelőtt beszéltünk, aki nagy munkában volt akkor is, hiszen a kajakokat pakolták, de persze arra volt egy kis ideje, hogy elmondja...

– ... a legjobb, ami csak történhetett velünk, összeálltunk és gyakorlatilag tökéletes pályát mentünk úgy az előfutamban, mint a döntőben – mondta Kurucz Levente, amikor utolértük.
 A kanizsai fiatalember Velenszki Tamás edzővel és az MTK tagjaival készül, és a Plastex Kanizsa Kajak-kenu Klub színeiben szeretne egyszer kijutni az olimpiára is. 
– Most az van, hogy indulhatunk a jövő hét végi szegedi világkupán kettesben és kajak négyesben is. Jól kell szerepelni, hogy legyen még jövője az olimpiai indulásnak. Az első válogatót megnyertük kajak kettesben, de a munka még csak most kezdődik. A világkupán még erősebb ellenfelek következnek, erre készülünk most, hogy Szegeden is sikerüljön jól szerepelnünk.

Kurucz Levente azt egyelőre nem tudta megmondani, hogy az olimpiát megelőző Európa-bajnokságon részt vehet-e, hiszen ez csak a csapathirdetés után derül ki. Ám számára most nem is ez áll az érdeklődés középpontjában, hanem a jövő hét végi pótkvalifikáció és világkupa.

Ami most teljesen érthető.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában