Frissen Zalából

2021.06.23. 20:00

Sikeres évet zártak a zalai kézilabdázók

Hetedik alkalommal tartotta meg a kisvárosban évértékelő ülését a Zala Megyei Kézilabda Szövetség.

ZH

A kitüntetettek és a szövetség vezetői a tanácskozás végén Fotó: Medvéssy Lajos

A szervezet elnöke, Varga Sándor beszédében sikeresnek nevezte az elmúlt évet, és a nemzeti bajnokságban szereplő négy együttes eredményein kívül beszélt a megyei bajnokságokról, az utánpótlás-versenyekről, a strandkézilabdában történtekről, valamint az emlékőrzésben elért fejlődésről is.

A szövetség első embere négy személyt jutalmazott Zala megye Kézilabda-sportjáért elismeréssel, a kitüntetettek között egykori elnök, egyesületi vezető, utánpótlás­edző és versenybíró is akadt. Az emlékplakettet Babos Miklós, Farkas Tibor, Tóth László és Bencsik Bertalan vehette át.

A kitüntetettek és a szövetség vezetői a tanácskozás végén Fotó: Medvéssy Lajos

A rendezvény díszvendége volt Faluvégi Dorottya, a Győri Audi ETO KC válogatott junior világbajnok játékosa, aki a díjátadón is közreműködött: az év legjobb zalai játékosai tőle vehették át elismeréseiket. A nőknél a hévízi Burghardt Victoria, a férfiaknál pedig a Nagykanizsai Tungsramból Balogh Péter bizonyult a szezon legjobbjának. A megyei női bajnokság legjobb játékosaként a lenti Fehér Kingát köszöntötték, de a gólkirálynőkről sem feledkeztek el: az NB II.-ben a nagykanizsai Zvolenszky Nóra, a megyeiben pedig a vonyarcvashegyi Csikos Lili dobta a legtöbb gólt.

A közgyűlés keretében mutatták be Iglódi Endre könyvét, mely A Zala megyei kézilabda 70 éve címmel jelent meg. A kötetben külön fejezetek foglalkoznak az 1950-es, 60-as és 70-es évek történéseivel, valamint az aranykornak tekinthető 1990-es évtizeddel is, amikor 11 éven át szerepeltek zalai csapatok az élvonalban. A szerző külön tárgyalja Keszthely, Zalaegerszeg, Nagykanizsa, Hévíz és Zalaszentgrót legjobb kézilabdás éveit, de a kötet az első osztályú zalai játékvezetőket is sorra veszi. Illetve megtalálható benne 14 zalai származású sportolónő életútja is, akik válogatottságig vitték.

A közgyűlés zárásaként a keszthelyi származású Soós Kálmán, a Veszprém megyei szövetség elnöke szólt elismeréssel a Zalában folyó munkáról és fejlődésről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában