Frissen Zalából

2021.03.25. 19:50

Idehaza is harcolni, küzdeni fognak az Egerszegi Titánok

Az OB III-as jégkorongbajnokság a végéhez ért, ahol már a hely­osztók vannak csak hátra. Az Egerszegi Titánok együttese az alapszakaszban a második helyen végzett a KMH SE mögött. Az egerszegiek az elődöntőben a Lehel HC ellen harcolták ki a döntőbe jutást, míg a másik ágon a fővárosiak a Hargitai Farkasokat győzték le két mérkőzésen.

Jóna István

Gombos Bence (sötétben) négy gólt szerzett Fotó: a szerző

KMH SE–Egerszegi

Titánok 8-4 (1-1, 4-1, 3-2)

Budapest, zárt kapuk mögött, Jv: Kedves A., Majoros D., Pályi-Kiss P.

Egerszegi Titánok: Sipos- Geosits, Henczi, Gombos, Simon, Szabó (első sor), Karvalics, Kéner, Csata, Göncz, Tóth (második sor), Molnár, Ronga. Játékos-edző: Csata Csaba

Gólszerzők: Bessenyei, Francsics 2, Ress, Harmathy, Kolbenheyer, Fehér 2, illetve Gombos 4.

Gombos Bence (sötétben) négy gólt szerzett Fotó: a szerző

A döntő első mérkőzését Budapesten rendezték. A két csapat az alapszakaszban is találkozott, akkor a főváro­siak magabiztosan győzték le a Titánokat. Hazai vezetés után a keményen védekező zalaiak két percen belül egyenlítettek (1-1). A második harmadban is a hazaiak domináltak sok helyzetet alakítottak ki és olykor a szerencse is melléjük állt, így a 32. percben háromgólos előnybe kerültek (4-1). A játékrész végén Gombos szépített. A harmadik harmadban a hazaiak nehezen viselték a vendégek összeszedett és harcos játékát és idegesen játszottak. A kapuban Sipos bravúrosan védett és a gólokról nem igazán tehetett, Gombos Bence újabb két gólt ütött, ami szorosabbá tette az összecsapást. A papírforma szerint a KMH volt az esélyes, és ezt érvényesítve 8:4-re megnyerte az első felvonást. A folytatás vasárnap Zalaegerszegen.

Csata Csaba: „Büszke vagyok a fiúkra, hiszen egy sokkal erősebb kerettel rendelkező csapat ellen játszottunk és értünk el jó eredményt. A játékosok nagyon odatették magukat, harcoltak-küzdöttek, ami nem tetszett a könnyebb mérkőzésekhez szokott fővárosiaknak. Hazai jégen mindent megpróbálunk a si­kerért.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában