Zaol podcast

2024.03.09. 11:00

Kiválóságok képzőhelye - A Zaol-podcast vendége Fisli István, a keszthelyi VSZK igazgatója (2. rész)

A keszthelyi VSZK – vagyis, hivatalos nevén: a Zalaegerszegi SZC Keszthelyi Vendéglátó Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium – számos kiváló szakembert indított útjára az elmúlt hat évtizedben. Erről is beszélt Fisli István, az intézmény igazgatója a Zaol-podcast legfrissebb adásában, folytatva a héten megkezdett beszélgetést.

Péter B. Árpád

Fisli István arról is beszélt, az intézménybe jelentkezők számát illetően a Covid nem okozott törést

Fotó: Péter B. Árpád

Itt végzett például Könnyid László, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója, a szakma első számú irányítója és Csere András, a keszthelyi Hotel Helikon igazgatója, mellettük pedig a térség turisztikai és vendéglátó szakembereinek többsége is a VSZK-ban tette meg az első lépéseket álmai s hivatása felé.

Fisli István arról is beszélt, a Covid sokakat kényszerített pályaelhagyásra, s bár azóta jónéhányan visszatértek, de a szakemberhiány érezhető, különösen a Balaton körül, főként a főszezonban. Az intézménybe jelentkezők száma némi optimizmusra adhat okot e tekintetben, de sok még a teendő.

A VSZK mindenesetre igyekszik a lehető legjobban felkészíteni a leendő szakembereket, ennek érdekében folyamatosan a fejlesztések, partnereiknek köszönhetően pedig diákjaik nemcsak iskolai körülmények között, hanem a valós életben – szállodákban, vendéglátóhelyeken – készülhetnek fel a rájuk váró feladatokra. Eközben pedig már önálló keresetre is szert tehetnek, hiszen az ösztöndíjak és szociális támogatások mellett például a duális képzésben részt vevők fizetést is kapnak a gyakorlati helyeken, részletezte Fisli István.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában