Zaol podcast

2024.03.07. 12:22

A Zaol-podcast vendége Fisli István, a keszthelyi VSZK igazgatója (1. rész)

A keszthelyi VSZK – vagyis, hivatalos nevén: a Zalaegerszegi SZC Keszthelyi Vendéglátó Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium – idén ünnepli működésének hatvanadik évfordulóját. Ennek kapcsán Fisli István igazgatóval idéztük a múltat s faggattuk a jövőt a Zaol-podcast kétrészes beszélgetésében.

Péter B. Árpád

Fisli István szerint a turizmus-vendéglátás ma is biztos életpályát kínál a fiataloknak

Fotó: ZH

A direktor felelevenítette, az iskolát az a gondolat hívta életre, hogy a térségben a turizmus, vendéglátás húzóágazat, amely hosszú ideje a legtöbb munkahelyet kínálja az itt élőknek. Keszthely a Balaton fővárosaként, Hévíz pedig a második legnagyobb szállodakapacitással rendelkező magyar városként a legjobb bizonyítéka ennek.

Fisli István kiemelte: a VSZK-ban oktatott szakmák belépőt jelentenek a térség szállodáiba, vendéglátóhelyeire, emellett például az utazási irodák vagy rendezvényszervező cégek is keresik az itt végzett szakembereket.

A képzési paletta pedig – a hagyományos szakmák mellett – folyamatosan bővül, alkalmazkodva a piaci igényekhez. Ma már a fiatalok akár fitness-wellness instruktor vagy éppen turisztikai technikus oklevelet is szerezhetnek, s akik az érettségit is adó ötéves képzést választják, jó eséllyel – és persze beszámított tantárgyakkal – folytathatják tanulmányaikat a felsőoktatásban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában